PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

27.05.2015.

Žene, majke, kraljice, napokon vikend samo za vas!

Još pet dana ostalo je do 1. Ženskog sajam koji se održava 30. i 31. 5. pod generalnim sponzorstvom nove Opel Corse i počasnim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. 

 

zenska_stikla

 
Sajam će se održati u dvorani Mirza Delibašić u Centru Skenderija u Sarajevu u organizaciji firme  Cuspis koja ima deset godišnju tradiciju u organizaciji sajmova u regiji. 

Na sajmu će se predstaviti 50 izlagača koji u ponudi imaju proizvode i  usluge za dame a cijelo vrijeme trajanja sajma održavat će se program u kojem će gostovati veliki broj poznatih osoba. 

U festivalskom dijelu programa gostovat će najpoznatije fitnes trenerice iz BiH i Hrvatske Lejla Šebić i Renata Sopek, prva bosansko hercegovačka food blogerice Gabrijela Ključe, Dona Ares koja je svojim primjerom učinila mnogo za podizanje svijesti o važnosti samo pregleda i brige za vlastito zdravlje, potom Samira PP koja je dala vjetar u leđa svima koji se bore s viškom kilograma. O ženskom zdravlju govorit će doktor Katica, priznati ginekolog. 

Biti će tu degustacija vina, slastica i zdrave hrane ali i novih trendova u šminkanju i friziranju o kojima će nam govoriti najpoznatiji domaći stručnjaci iz tog područja. Sigurno je da će se na ženskom sajmu naći za svaku damu po nešto.

Jedan od glavnih ciljeva sajma je i skretanje pažnje na važnu ulogu žene u društvu ali i poticanje na samo pregled s ciljem prevencije zdravlja žena.

Kao i svaki sajam namijenjen ženi i ovaj će u programu imati modne revije donjeg rublja, kupaćih kostima, sportskog i elegantnog programa i to bosansko hercegovačkih modnih kuća ali i svjetskih u režiji Džejle Glavović Očuz. 

Pod sloganom Štiklom na probleme, održat će se utrka Najbrža štikla by Azra, sigurno jedno od najzanimljivijih takmičenja u kojem će dame imati priliku pokazati kako im svakodnevna strka ne oduzima ništa od šarma i stila i da sve mogu čak i na štiklama od 8 cm. Utrka Najbrža štikla će se održati u subotu 30.5. u 12.00 sati. Prijave za takmičenje, dodjela startnih brojeva i mjerenje štikli biti će od 10.00  do 11.30 sati na samom ulazu u sajam. 

Razlog više za posjetiti 1. Ženski sajam je i mogućnost da dobijete putovanje u Istambul, odnosno odlazak na cjelokupan zdravstveni pregled uz plaćene sve troškove što osigurava Acibadem ili cjelokupan postupak umjetne oplodnje koji osigurava New Life ili jedan opuštajući wellness vikend za dvoje u hotelu Termag na Jahorini na koji će se najsretniji odvesti službenim vozilom Ženskog sajma, novom Opel Corsom.

Za više informacija pratite web stranicu sajma www.zenskisaja.com i facebook fun page.