PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

19.12.2014.

Za one koji nisu pretjerani ljubitelji vježbanja

Želiš smršaviti? Želiš se družit? Imaš problem sa motivacijom? Nemaš partnera za vježbu? Bez obzira, da li su to samo izgovori ili stvarne dileme, dajemo Vam prijedloge za rekreaciju. Pokrenite se..

 

be_active


Ukoliko ste tip osobe, koja traži učinkovite vježbe s kojima ćete se dobro provesti, te usput i oblikovati tijelo, pogledaj neke od ovih alternativa pomoću kojih je moguće postati i ostati fit! 
 
Badminton
Badminton mogu igrati svi bez obzir na spol , dob, početne sposobnosti i tjelesnu kondiciju. Badminton je aeroban sport, te se u njemu koristi cijela muskulatura tijela. Redovito bavljenje  badmintonom može pomoći u očuvanju srca i krvnih žila, smanjenju holesterola, jačanju mišića i kostiju, rješavanju stresa, mršavljenju i imati, uopšteno, pozitivno djelovanje na zdravlje. U kategotiji Tenis i srodno, odaberi badminton i pronađi klub u svojoj blizini.

Hodanje
 
Želiš smršaviti? Hodaj! Hodanje će ti pomoći da se riješiš viška, a nećeš se osjećati kao da naporno vježbaš. Odredi neku udaljenost, obuci udobne tenisice i uputi se u šetnju. Počni s manjim relacijama, a zatim ih postupno povećavaj.

Biciklizam
 
Vožnja biciklom odlična je vježba za sve one koji ne vole teretanu. Ovaj kardio trening povećat će ti energiju, a mogu ga izvoditi i oni koji imaju probleme sa zglobovima. Dovoljno je sjesti na bicikl i uputiti se - bilo gdje!
 
Ples
 
Ako želiš izgubiti višak kilograma, ali ne želiš redovno odlaziti u teretanu - upiši sat salse ili nekog drugog brzog plesa. Pomoću salse ćeš sagorjeti i do 600 kalorija po satu, a ovaj senzualan ples možeš plesati i s partnerom - što ovaj "trening" čini idealnim za parove! 
 
Joga
 
Joga je odličan način vježbanja. Pomoći će ti da bolje dišeš, izdužit će mišiće, oblikovat ćeš tijelo i osjećati se savršeno! Postoji puno vrsta joge, a za početak odaberi neke jednostavnije vježbe. Kasnije možeš raditi one kojima ćeš razviti fleksibilnost te povećati vlastitu snagu.
 
Hulahoop
 
Ovaj plastični obruč oblikovat će trbušne mišiće, noge i ruke, a možeš sagorjeti i do 200 kalorija u samo pola sata. Hulahoop će te zabaviti, pa će ti se i trening od 30 minuta činiti jako kratak. 
 
Sportovi s loptom
 
Timski sportovi vrlo su zabavni, pogotovo kad se igraju s prijateljima. Igrajući nogomet, košarku ili odbojku oblikovat ćeš tijelo i dobro se provesti! U kategoriji Grupni sportovi odaberi traženi sport i pronađi klub ili mjesto za rekreaciju u svojoj blizini