PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

21.05.2014.

Svi na jednom mjestu: Specijalna utakmica biće posvećena djeci pogođenoj poplavama

Hiljade djevojčica i dječaka iz nekoliko gradova BiH u subotu, 24. maja, sa stadiona 'Otoka' u Sarajevu ispratit će 'Zmajeve' nogometnom utakmicom, aplauzima, osmijesima i najljepšim željama na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

 

djeca_i_zmajevi


I djeca iz Maglaja biće gosti specijalne utakmice koju su inicirali fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine. 

Utakmica simboličnog naziva 'Svi na jednom mjestu' okupit će 100 djevojčica i dječaka sa i bez poteškoća u razvoju koji će igrati sa bh. fudbalskim reprezentativcima. Više od 3.000 mališana u publici iz različitih gradova BiH poslati će poruku podrške svojim vršnjacima u pogođenim dijelovima zemlje koji im se nisu mogli pridružiti.

"Naša srca i molitve su sa našim navijačima koji su pogođeni poplavama. Već smo prikupili i uputili pomoć i nastaviti ćemo im pomagati da se oporave od ove tragedije. Djeca su naši najiskreniji navijači i zajednička želja svih reprezentativaca bila je da zajedno sa njima proslavimo odlazak na Svjetsko prvenstvo. Utakmicom želimo skrenuti pažnju na probleme s kojima se susreću djeca sa poteškoćama u razvoju, posebno u ovoj vanrednoj situaciji. Naš cilj je pružiti im neku vrstu utjehe u ovim teškim trenucima”, kazao je Emir Spahić, kapiten bh. selekcije, koji je uz Edina Džeku jedan od idejnih tvoraca utakmice.

Želju reprezentativaca ispuniti će mališani iz zavoda, osnovnih i sportskih škola širom BiH, uz podršku UNICEF-a, Sportskih igara mladih, Nogometnog saveza BiH, Specijalne olimpijade, Općine Novi Grad i sponzora.