PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

30.04.2014.

Super rekreacija za sve generacije

Drugi najpopularniji sport na svijetu… Da, da, odmah nakon nogometa tu je - Badminton! Ako si iz Sarajeva, pronađi rekreativnu zabavu, u svojoj blizini. Ukoliko nemaš društvo za rekreaciju, dođi večeras na probni trening i oduševit ćeš se.

 

badmnton_srijeda


Badminton je takmičarski sport, ujedno i standardni olimpijski sport.

Vrlo je raširen vid rekreacije, pogodan i za igru u prirodi, bez mreže ili pravila, zbog čega se često od neupućenih ne doživljava kao ozbiljan sport, dok je to zaista tehnički zahtjevan sport koji od takmičara uz vještinu traži i izdržljivost, snagu i brzinu.

Termini su u Petoj (Dobrinjskoj) gimnaziji na Dobrinji, srijedom u 21:00 i nedjeljom u 18:00 sati.


Treninge vodi certifikovani trener ispred WBF.

Kontakt telefon: 061 200 422


U sali za treninge, nalazi se 8 badminton terena te popratni sadržaji – održavane garderobe s tušem te sanitarni čvorovi. Svi tereni su međunarodno propisanih dimenzija, dobro osvjetljeni te redovito (svakodnevno) održavani. Uz svaki teren nalazi se prostor za odmor na tribinama.

Da li je teško naučiti?

Prvi časovi služe za upoznavanje sa lopticom i reketom. Zatim se uče pojedinačni pokreti, svaki udarac ponovi se po nekoliko puta, uči se osnovna kretanja... A onda se polako ti elementi sklapaju u cjelinu. 
Na treninzima badmintona osposobiti ćete se za samostalnu igru usvajanjem osnovnih elemenata: forhend – udarac ispod ruke i iznad glave, bekend - udarac ispod ruke i iznad glave, servis kratki i dugački, i na kraju smeč.