PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

15.04.2016.

Škola badmintona MINITON počela sa radom

Uz pomoć Raiffeisen banke BH, u Sarajevu je počela sa radom badminton škola MINITON. Osnovni cilj škole badmintona za djecu – Miniton je usmjeravanje djece ka sportu, kao zdravoj životnoj navici.

 

skola_badmintona_miniton_raiffeisen

Prihvatljive cijene opreme i mogućnost igranja bez obzira na razinu znanja i nivo motoričkih sposobnosti, badminton čini izuzetno interesantnim za cjeloživotno redovito vježbanje.

Iz škole badmintona – Miniton, selektiraće se najperspektivnija djeca i oni će se usmjeravati u takmičarske programe Badminton Saveza BiH. Takmičarski dio će omogućiti provjeru usvojenih znanja i razvijanje svih relevantnih osobina od kojih zavisi uspješnost u ovoj vrsti sporta.

Kompanija Raiffeisen Bank dd BH je sponzor badminton škole za djecu MINITON

Vrijeme za početak


Uzrast za početak treniranja nije presudan. Trenažni proces je koncipiran kao sportska igraonica sa elementima badminton tehnike, tako da je prihvatljiva čak i za uzrast od 6-7 godina.

Kroz kratke vježbe brzine, eksplozivnsoti i balansa, kod djece se polako razvija osjećaj za reket i lopticu. Djeca uče pravilno držanje reketa, odnosno dva osnovna hvata - forhend i bekhend grip. To je značajno za dalje učenje tehnike (udaraca). 


Kada i gdje se održavaju treninzi?

Ako želite da vaši mališani na vrijeme krenu sa pravim sportskim aktivnostima koje će unaprijediti njihovo zdravlje Badminton sekcija Udruženja - klub sporta i rekreacije za sve, idealno je mjesto.

Kroz "Udruženje - klub sporta i rekreacije za sve" u Petoj (Dobrinjskoj) gimnaziji na Dobrinji, nedjeljom u 18:00 sati održavaja se trening badminton škole "MINITON".

Mališani, kao i roditelji su dobrodošli!

Kontakt: +387 61 225 845; +387 61 200 422


O BADMINTONU

Badminton je Olimpijski sport.

Badminton je drugi najpopularniji rekreativni sport na svijetu (odmah iza fudbala) kojim se bave svi od 5 - 105 godina. Rekrekreativni igrači pretrče oko četiri kilometra i izgube do 650 kalorija u toku jednog termina.

Istovremeno je to i olimpijski sport koji se igra u pet kategorija: pojedinačno zene i muskarci, zenski i muski parovi, te mjesoviti parovi.