PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

28.05.2014.

Šesto mjesto za Lejlu Tanović na utrci u Turskoj!

Uprkos teškim uslovima, na utrci Salcano MTB cup u Turskoj, ova mlada bh-biciklistkinja ostvarila je sjajan rezultat!

 

lejla_tanovic

Takmičarka KBB "Puls" i najbolja biciklistkinja naše zemlje, Lejla Tanović ostvarila je još jedan u nizu sjajnih rezultata.

Na utrci Salcano MTB cup održanoj u turskom gradu Hasankeyf smještenom u azijskom dijelu zemlje, Lejla je ostvarila svoj najbolji plasman u takmičenjima pod okriljem Svjetske biciklističke federacije - UCI.Bitan podatak je i da su na utrci učestvovali samo profesionalni timovi.

Sjajno šesto mjesto i novih osam bodova mlada Lejla je izborila u izuzetno teškim uslovima.Sarajka se takmičila  na  vreloj, kamenitoj i stjenovitoj stazi koja joj je kako kaže, u tehničkom smislu predstavljala do sada najveći izazov u karijeri.

"Treba istaknuti i kako je radi problema s prevozom bila primorana preskočiti trening i prelazak staze što je predstavljao  ozbiljan hendikep jer smo stazu vozili prvi put na utrci. Uvjeti su dodatno otežani visokom temperaturom od 43°C. Na ovom takmičenju smo pokazali da se možemo takmičiti sa najboljim profesionalcima,i sa novih 8 trenutno imamo 114 UCI bodova. " kazao je Lejlin trener Amar Njemčević.

Mlada Sarajka je trenutno vodeća na tabeli premijer lige BiH, a naredna međunarodna utrka za našu predstavnicu bit će XCO Samobor.