PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

07.04.2014.

Uspješno održan hrvački turnir - Kup grada Sarajeva 2014

Tradicionalni hrvački turnir za dječake i djevojčice, pod nazivom Kup grada Sarajeva 2014 održan je u Olimpijskoj dvorani Zetra u Nedjelju 06.04.2014. godine. 

 

hrvanje_kup_sarajeva_2014


Pod pokroviteljstvom grada Sarajeva, a tehničkom organizacijom HK Bosna, na ovom turniru je učestvovalo devet (9) ekipa. Ispred gradske uprave za sport, turnir je otvorio g-din Milan Maksimović.
 
Iz Mađarske došla je ekipa ''Bocsa'', iz Srbije ekipe ''Željezničar Beograd'', ''Radnički Beograd'', ''Partizan Beograd'', ''Ljubomir Ivanović Gedža - Mladenovac'' i rvački klub ''Proleter Zrenjanin''. Iz Hrvatske nam je stigla ekipa ''Sesvetski Kraljevac - Zagreb'', a od domaćih ekipa kao reprezentacija grada Sarajeva, su nastupili takmičari hrvačkih klubova ''Bosna'' i ''Sarajevo''.
 
Ekipni pobjednik ovog turnira je ekipa reprezentacije grada Sarajeva, 2. mjesto ekipa ''Bocsa'' iz Mađarske, a 3. mjesto osvojila je ekipa ''Sesvetski Kraljevac'' iz Zagreba, koji su nagrađeni sa peharima.
 
U pojedinačnim rezultatima, najuspješniji strani takmičar bio je predstavnik Mađarske Tóth Árpád, a kao najuspješniji domaći takmičar proglašen je Hamza Komar.
 
Želimo istaći da je kod djevojčica najveće znanje i borbenost pokazala Ema Brkanić (u kategoriji do 40 Kg) osvojivši bronzanu medalju.
 
Na kraju turnira, učesnici su se zahvalili na pozivu i odličnoj organizaciji turnira.