PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

15.10.2014.

Najefikasnije antistres metode

Stres je najveći problem modernog čovjeka koji utiče na svaki aspekt njegovog bića. Ipak, postoje metode kojima se možemo uspješno boriti protiv toga. Evo nekih od njih.

 

floating

Stres kao svakodnevnica


Stres i posljedice koje on nosi najopasnija su epidemija koja prijeti modernom čovjeku.

No za ovu bolest modernog doba ima lijeka, a ako i vi spadate u skupinu osoba koje se svakodnevno nose s vrlo stresnim situacijama možda je vrijeme da isprobate neke najefikasnije svjetske metode za oslobođenje od stresa.

Evo nekih metoda.


Floating


Riječ je o metodi opuštanja tokom kojeg plutate u vrlo tihoj komori napunjenoj slanom vodom gdje dolazi do opuštanja mišića i stimulacije theta valova u mozgu pa imate osjećaj kao da lebdite.

Boks


Sport koji se pokazao kao izvrsna antistres terapija te odličan način da uz oslobađanje negativne energije smršate i oblikujete tijelo. Nakon zabavnog treninga svi se osjećaju bolje i opuštenije.

Joga


Joga nas kroz vježbe koje opuštaju oslobađa fizičkih posljedica stresa koji se nataložio u tijelu. Kada radimo jogu smanjuje se nivo kortizola, hormona stresa, imunitet je jači, pritisak niži, manje smo anksiozni i bolje raspoloženi.

Terapija infracrvenom svjetlosšću


Princip rada je primjena infracrvene energije i kristala ametista koji proizvodi negativne ione koji stimuliraju stanice tijela. Već nakon jednog tretmana osjećaj ugode je vrlo snažan a većina nakon samo pet minuta utone u san.

Rejuvenation


Regenerirajući program koji kombinira psihičko i fizičko opuštanje te uz pomoć dodira i zvukova u organizmu pokreće procese brzog oporavka i regeneraciju stanica koja dovodi organizam u prirodnu ravnotežu.


Kućne antistres metode


Smijanje, zdrave masnoće kao što je omega 3, kakao i čaj kriju se u vašem domaćinstvu te uspješno snižavaju hormon stresa. Tu je i akupresura koja pritiskom na prava mjesta liječi stres i do 40 posto.