PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

04.11.2014.

Najbolje vježbe za uklanjanje celulita

Dobra cirkulacija je ključ ovog procesa! Osim toga, morate se hraniti zdravo, trenirati, te unositi dovoljno tekućine.. Zašto nastaje celulit? Kako ukloniti celulit?

 

vjezbe_celulit

Zašto nastaje celulit?


Najveći ženski neprijatelj svakako je celulit! Bez obzira koliko kilograma imale i mršavile, tvrdokorne naslage celulita teško je bilo čime sakriti.

Za pojavu celulita zaslužni su razni faktori, prvenstveno nekretanje, loša i neredovna prehrana te premali unos tekućine, no tu su i loša cirkulacija, ženski hormoni, genetika, trudnoća i klimakterij, pušenje, alkohol, probavni poremećaji..

Celulit možemo posmatrati i kroz određene faze. U početnoj se ne opaža na prvi pogled već su promjene u obliku kvržica i rupica vidljive tek kad se koža stisne prstima. U slijedećoj fazi masne stanice tvore jasno vidljive jastučiće, a koža postaje sve opuštenija. U trećoj fazi koža je sve tanja i manje elastična, dobiva izgled narančine kore i vidljivo je sve više kvržica, koje u završnoj fazi postaju još tvrđe i bolne na dodir, a koža gubi elastičnost i poprima nezdravu boju.

Dokazano je kako se celulit može smanjiti uz pomoć određenih vježbi protiv celulita koje bi morali redovno izvoditi ako želite što brže rezultate.


Kako ukloniti celulit?


Osnovno je  odabrati vježbe koje će vam poboljšavati cirkulaciju u organizmu, što će djelovati na ubrzavanje metabolizma i sagorjevanje suvišnih masnoća.

Tri najbitnija "oružja" u borbi protiv celulita su prehrana, tjelovježba te unos dovoljno tekućine. Kada se počne sa vježbava celulit postaje vidljiviji nego ranije, što mnoge plaši. Ipak, u pitanju je samo činjenica da je mišić izbacio celulit koji je prije bio skriven i sad ga lakše možemo tretirati.

Neke žene nemaju toliko izražen celulit dok druge nisu te sreće. On sa starosnom dobi postaje sve vidljiviji, sve dublji i sve ga se teže riješiti ako za tijelo ne brinite kontinuiranim vježbanjem. Naravno, svaka vježba je pozitivna za tijelo, no ne djeluju sve vježbe jednako na suzbijanje celulita.

Celulit nije moguće u potpunosti eliminisati, ali ga možete svesti na minimum. Zato je potrebno odabrati vježbe koje će vam poboljšavati cirkulaciju. Osim toga tijelo će vam se detoksicirati.Odabrane vježbe!


Najbolje vježbe za uklanjanje celulita su brzo hodanje, trčanje i plivanje. Kao što smo rekli, celulit je između ostalog rezultat loše cirkulacije, a ova tri načina vježbanja su najbolja za poticanje te cirkulacije. Hodanje, trčanje i plivanje će pomoći da masnoće koje su zarobljene ispod kože, ponovno dođu u krvotok, te da ih sagorite. Također, ove vježbe, kao i druge kardiovaskularne potiču znojenje, što pomaže tijelu da se očisti od toksina.

Osim ovih, postoje i druge vježbe koje su učinkovite jer njima treniramo posebno dijelove gdje su naslage celulita najvidljivije.

Među njima su vožnja biciklom jer ovime vježbate noge, stražnjicu, kvadricepse i ostale mišiće na butinama, kao i  listove. Veslanje je također odlična vježba zbog leđa, ruku i nogu, te steper kojim vježbate noge, stražnjicu, kvadricepse i ostale mišiće na butinama.

Lijepu guzu bez celulita stvara masaža kružnim pokretima...

Kako bi se spriječilo zadržavanje tekućina i gomilanje celulita na tijelu te formirala glatka, čvrsta bedra i stražnjica, potrebno je ubrzati cirkulaciju i poboljšati protok limfe u tijelu. To ćete postići svakodnevnim četkanjem, pilingom (pod tušem), masažama i povremenim naizmjeničnim toplo-hladnim tuširanjima. 

Za četkanje i masiranje vrijedi isto pravilo: oboje se izvodi kružnim pokretima, odozdo prema gore - tako se potiče povratna cirkulacija i smanjuje celulit. Ovakvi će tretmani, u kombinaciji s pravilnom prehranom, kardiotreninzima i ciljanim vježbama, zasigurno osigurati željene rezultate. Ispravan pak odabir odjeće učinit će guzu vizualno manjom ili većom.