PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

23.05.2014.

Limun i med za dobro jutro

Umjesto kafe probajte ujutro dan započeti ovim napitkom. Pomiješajte čašu tople vode sa sokom od 1/2 limuna i jednom kašikom meda i popijte na prazan želudac. Rezultati su vidljivi odmah!

 

limun_med

Napitak za dobro jutro


Možda ste čuli da je dobro ujutro na prazan želudac popiti toplu vodu pomiješanu s limunom i medom. Umjesto kafe probajte ujutro dan započeti ovom mješavinom.

Ovaj napitak popijte odmah nakon buđenja. Zube možete oprati prije ili poslije, izbor je na vama.
Pomiješajte čašu tople vode sa sokom od 1/2 limuna i jednom kašikom meda. Dobro promiješajte i popijte odmah. Nemojte piti kafu ili čaj u razdoblju od najmanje jedan sat nakon što ste popili napitak.

Zdravstvene dobrobiti


Limuni su puni antioksidansa i vitamina C koji je općenito  jedan od ključnih nutrijenata za zdravlje organizma. Spasit će vas od respiratornih infekcija i zaliječiti upalne procese.

Limun, med i topla voda će odmah probudit vaš probavni sistem. Limun stimulira jetru da proizvodi više žuči i pomaže probavnom sistemu da eliminira toksine.

Med ima antibakterijsko djelovanje i može ublažiti infekcije koje su prisutne u tijelu. Također će pospješiti eliminaciju toksina iz probavnog  sistema.

Ovaj napitak je odlično i gotovo trenutno rješenje za zatvor. Stimulirat će crijeva, hidratizirati ih i pomoći u izbacivanju osušene stolice.

Prednost ovog napitka je da će hidratizirati cijeli limfni sustav i pospješiti rad imunološkog sistema.
Med ima odlično antibakterijsko djelovanje, zbog čega uspješno pobjeđuje brojne infekcije. Kada ga pomiješate s limunom i vodom, dobijete moćan diuretik. Ovaj napitak će pomoći ženama koje pate od čestih infekcija urinarnog trakta.

Uklonit ćete i loš zadah. Limun će pomoći u čišćenju usne šupljine i potaknuti stvaranje sline. Med će uništiti prisutne bakterije, a voda će pomoći u ispiranju usne šupljine. Ovo je još jedan razlog da pijete toplu vodu s limunom i medom u jutarnjim satima, kada je vašoj usnoj šupljini osvježenje najpotrebnije.


Mršanje i energija


Limun sadrži pektin, vrstu vlakna koji vas čini sitima i sprječava nastanak žudnje za hranom. Topla voda s limunom i medom ima alkalno djelovanje, što je odlično za vaš želudac. Iz razloga što potiče rad metabolizma, ovaj napitak će pospješiti i potrošnju kalorija.

Med ima sposobnost da podigne razinu energije. Poznato je da sam miris limuna djeluje opuštajuće i podiže razinu energije.

Pijte čašu tople vode s limunom u jutro mjesec dana i primijetiti ćete da može promijeniti vaš cijeli dan. Nemojte biti iznenađeni kada ćete se ujutro vidjeti u novom svjetlu.