PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

25.04.2014.

Bosu polulopta – višenamjenski rekvizit za vježbanje

Zbog svog oblika pruža drugačije mogućnosti čineći vježbanje privlačnijim i učinkovitijim za prosječnog čovjeka kao i vrhunskog sportaša. Kakav je rekvizit u pitanju?

 

bosu_lopta

Kakav rekvizit je u pitanju?


Bosu polulopta je vrlo koristan rekvizit koji se s jedne strane koristi kao polulopta za step i bezbroj drugih vježbi, a s druge kao balans platforma.

Za mnoge fitness specijaliste i osobne trenere ovo je danas nezaobilazan rekvizit za razvoj stabilnosti jezgre-cora, ravnotežu i koordinaciju. Može se koristiti za aerobno vježbanje, ali i za funkcionalni trening snage.

Zbog svog oblika polulopta pruža drugačije mogućnosti čineći vježbanje privlačnijim i učinkovitijim za prosječnog čovjeka kao i zaljubljenika u fitness te vrhunskog sportaša.

Prednost bosu polulopte je u tome što objedinjuje različite sprave za fitness te njihove prednosti i najbolje karakteristike iskorištava do maksimuma.

Za koje mišićne grupe?


Bosu polulopta je izvrsna za jačanje mišića, i za trening stabilnosti i ravnoteže.

S dodanim elastičnim gumama s ručkama, odličan je trenažer za jačanje i oblikovanje gornjeg dijela tijela. Koristeći ovu poluloptu možete učvrstiti i oblikovati tijelo sa naglaskom na noge, bokove, stražnjicu, trbuh.

Možemo je koristiti na više načina: stojeći na njoj, sjedeći, ležeći na trbuhu, bočno, na leđima, u kleku, čučnju, upirući se rukama, nogama u ležanju, može se koristiti postavljenu s ravnim dijelom prema podu ili obrnuto, s zakrivljenom stranom prema podu.

Ova polulopta čini vježbanje zanimljivijim i učinkovitijim. Živčano-mišićna fiziologija, koja pomaže definirati ljudsko kretanje, potvrđuje primjenu bosu polulopte kroz cijeli sistem tjelovježbe.

Vježbanje


Polulopta se može koristiti za jačanje dubokih, stabilizirajućih mišića leđa, zatim za jačanje ravnih i kosih trbušnih mišića, za mišiće nogu i zdjelice, te za jačanje prsnih, ramenih mišića i mišića nadlaktica.

Prednost ovog rekvizita je u tome što objedinjuje različite sprave za fitness te njihove prednosti i najbolje karakteristike iskorištava do maksimuma.