PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

22.04.2014.

Badminton je IN

Igrajte badminton u Sarajevu... Slobodno vrijeme, Vaš je najveći kapital koji trenutno posjedujete. Sugerišemo, kao najbolju investiciju, da ga potrošite u očuvanje svoga zdravlja.

 

izaberi_badminton

Igranje badmintona na umjereno rekreativnoj razini u sat vremena troši oko 400 kcal, no s većim intenzitetom taj se iznos značajno povećava.
Pridružite se Klubu koji osigurava najbolju rekreaciju u Sarajevu.

Termini 2 x sedmično (srijeda 21:00 sat i nedjelja 18:00 sati). Treninge prati i pomaže Vam, certificirani trener badmintona ispred Svjetske badminton federacije (WBF).

Porodični paketi... Miniton-Škola badmintona za djecu... Program za rekreativce... Žene...Djevojke.... Takmičare

IGRAMO U NAJBOLJOJ SALI U GRADU. DOBRINJA, PETA (SPORTSKA) / DOBRINJSKA GIMNAZIJA.

Da li je badminton interesantan?

Osnova igre bazira se na čestim i brzim promjenama pravca u svim smjerovima, kombinacijama iskoraka i skokova, udarcima koji variraju od vrlo laganih, taktički preciznih do smeča koji može biti vrlo brz. Cjelokupan meč odigrava se na terenu od 80m2  (za svakog igrača ili par 40m 2 ), što se može činiti kao relativno mala površina, ali zbog brzine, raznolikosti i preciznosti udaraca "pokrivanje” terena zahtijeva odgovarajuću treniranost i znanje. 

ZANIMLJIVOSTI:

DANSKA: 5.600.000 stanovnika,130.000 registrovanih igrača badmintona (za usporedbu, BiH ima par stotina registrovanih igrača)

VELIKA BRITANIJA: Preko 2200 klubova, preko 510 hiljada ljudi uključeno u badminton, preko 50 hiljada registriranih igrača i trenera, koji treniraju, između ostalog, i u 9 hiljada badminton škola.

Svjetska badmintonska federacija (WBF) broji 164 zemlje članice i preko 150 miliona registrovanih igrača.

 
Tan Boon Heong iz Malezije ušao je u Guinness-ovu knjigu svjetskih rekorda sa smečom od 493 km/h. Za usporedbu, u maju 2012 australski teniser Sam Groth odservirao je najbrži servis u profesionalnom tenisu sa 263 km na sat.