PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

09.09.2015.

Veliki broj prijavljenih takmičara za deveti Coca-Cola Sarajevo polumaraton

Kažu da je kod uspješnih projekata najveći izazov sljedeći napraviti boljim i kvalitetnijim. Sudeći po reakcijama, odazivu i cijeloj atmosferi pred ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo polumaraton, možemo reći da je izazov ispunjen. 

sarajevo_maraton

Deveti Coca-Cola Sarajevo polumaraton i Novo Nordisk Fun Run održat će se 20. septembra 2015. godine sa početkom u 9 sati ispred BBI Centra.

Udruženje "Marathon" Sarajevo tako nastavlja svoju misiju promocije zdravog načina života te ujedno i rad na povećanju svijesti javnosti o bitnosti očuvanja naše životne sredine. Organizatori su objavili da se već sada, prijavilo 1250 takmičara i takmičarki iz 30 zemalja što će ponovo skrenuti pažnju sportske i šire javnosti na naš glavni grad.

Polumaraton će biti pravi test za polaznike i polaznice škole trčanja "Klix" kojima će se pridružiti na polumaratonu i školarci iz Tuzle, Zenice, Bijeljine, Dubrovnika, Zagreba, Beograda ali i trkači iz skoro svih gradova BiH. S obzirom na sve veće interesovanje za trčanje, očekuje se i rekordan broj prijavljenih rekreativaca na Novo Nordisk Fun Run trku od 4 km (start 20.09.2015, u 9h ispred BBI centra).

Prijave za 9. Coca-Cola Sarajevo polumaraton traju do 16.09, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem oficijelne web stranice www.sarajevomarathon.ba, gdje se također mogu naći i sve ostale potrebne informacije kao i na Facebook stranici NGO Marathon Sarajevo.

Projekat podržavaju: Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Konzum, Novo Nordisk, Bosnalijek, Nestle, Orthomol sport, Guma M, Kakanj Cement, New Event, Ecoton, BBI Centar, Općina Centar Sarajevo, Residence Inn Marriott, Courtyard Marriott, Vlada Kantona Sarajevo, Bio Save, Posao.ba, Hostel Massimo, Garmin, Sarajevo City Centar, Ambasada Kraljevine Velike Britanije, Poliklinika Al Tawil, Rahatlook, GBT, Grad Sarajevo, Zlatar Sofić, Ramis, D&H Agency, Ekopak, Laško pivo, Kult, kao i medijski pokrovitelji Klix.ba, Antena radio, trcanje.rs i trcanje.hr.

Sve druge informacije dostupne na www.sarajevomarathon.ba.