PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

01.10.2014.

Ultimate frisbee klub iz Lukavca uspješno završio sezonu

Regionalna liga u Ultimate Frisbee-u ove sezone sastojala se od 5 turnira i obuhvatila je 15 aktivnih klubova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije i Bugarske. 

 

frizbi_lukavac

Proteklog vikenda, 27. i 28.09 2014. godine, ekipa frizbi kluba UFC Lukavac nastupila je na završnom turniru Regionalne lige Grand Slam Beyond Borders 2014. 

Posljednji turnir ove sezone je održan u Hrvatskom gradu Iloku pod nazivom "Diskovi nad Dunavom”.

Lukavčani su završili turnir sa četri pobjede i dva poraza, te time osvojili 3. mjesto. Sa osvojienim 3. mjestom na turniru održanom u Iloku (Hrvatska) i ostalim rezultatima na prethodna četiri turnira na kojima su nastupili, Ultimate Frisbee Club iz Lukavca zauzeo je drugo mjesto u 
ukupnom poretku Grand Slam Beyond Borders u sezoni 2014.
Učešće na ovom turniru uzelo je šest klubova iz Mađarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. UFC Lukavac nastupio je sa 10 članova ekipe: Emir Emić, Emir Nuhanović, Denis Kurtić, Alen Sulejmanović, Mirza Imamović, Amir Arapčić, Ervin Omerović, Ajdin Cibrić, Amir Ćudić i Zlatan Kos.

Grupnu fazu takmičenja UFC Lukavac prošao je sa tri pobjede i dva poraza. 

U utakmici za treće mjesto, Lukavački tim je laganom igrom i odličnim rezultatom uspio savladati uigranu i iskusnu ekipu Wasps iz Subotice. Završivši sezonu na drugom mjestu UFC Lukavac nije odbranio prošlogodišnju titulu.

Podsjećamo, od osnivanja Frisbee kluba Lukavac 2012. godine, ova momčad je nastupila na nekoliko turnira u Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Bili su domaćini internacionalnog Frisbee turnira u sklopu Grand slam serije te su organizovali nekoliko radionica za afirmisanje sporta i Ultimate Frisbee-a među mladim ljudima.

Iako klub nema stalan izvor financijskih sredstava niti sponzora, uz ogroman entuzijazam i volju ovih mladih ljudi klub uspijeva ostvariti najbolje moguće rezultate.

U narednoj sedmici klub će organizovati proslavu za sve članove i simpatizere kluba. Ovim putem, članovi i Uprava kluba UFC Lukavac se zahvaljuju načelniku općtine Lukavac Dževadu Mujkiću, prijateljima i simpatizerima kluba na jednokratnoj financijskoj podršci kojom su u velikoj mjeri pokrili troškove odlaska na takmičenja ove sezone.