PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

23.11.2015.

Svečanost povodom prijema Golf Saveza BiH u punopravno članstvo Evropske Golf asocijacije

U četvrtak, 19.11.2015., u Klubskoj kući golf terena VF u Sarajevu održana je svečanost povodom prijema Golf Saveza BiH u punopravno članstvo EGA (Evropska golf Asocijacija). Na svečanosti su prisustvovali članovi i predstavnici svh golf klubova u BiH, predstavnici Olimpijskog komiteta BiH te brojni gosti.

 

evropska_golf_asocijacija


Dunja Kosić, Generalni sekretar Golf Saveza, prisutne je podsjetila na put koji predhodio prijemu Golf Saveza BiH u EGU, od same ideje iz 2000-te godine do danas. Sa neskriveni zadovoljstvom i ponosom  ukratko je opisala srdačan prijem i iskrenu podršku svh članova EGE tokom godišnje konferencije održane od 13. do 16.  Novembra u koljevci golfa St. Andrews-u, u Škotskoj. Dunja je istakla veliko zadovoljstvo koje su članovi EGA-e iskazali nakon održane prezentacije o BH golfu koja je predhodila i zvaničnom prijem Golf Saveza BiH u punopravno članstvo EGA-e.

Nakon Dunje Kosić, prisutnima se obratio i drugi član naše delegacije koja je boravila na konferenciji Dejan Šaran. Dejan šaran je govorio o sportskom i organizacijskom aspektu golfa te sa prisutnim nesebično podjelio stečeno iskustvo iz St. Andrews-a. Podsjetio je sve pristine na osnovne postulate golfa postavljene baš u St. Andrews-u, poštovanje prema igri, suigračima i terenu. 

Dejan se vrlo emotivno i iskreno zahvalio svim pionirima golfa u BiH a posebno je istakao doprinos Asima Selmanagića Ćire autora knjige o Golf pravilima i jednom od začetnika golfa u BiH, Asima Omanića potpredsjednika Golf Saveza i na kraju Jasmina Selmanagića Predsjednika Golf Saveza i največeg "krivca”  za postojanje golfa u BiH. Svim spomenutim je uz iskrenu zahvalu za doprinos golfu uručio i prigodne poklone.

Nakon Dejanovog obračanja, Dunja Kosić i Dejan Šaran su i svečano uručili zastavu EGE Jasminu Selmanagiću koju su dobili na Kongresu kao simbol prijeme našeg Saveza u veliku evropsku golf porodicu.

Prisutnima se kratko obratila i ambasadorica Norveške Vibeke Lilloe koja je svim prisutnim iskreno čestitala na ovom velikom uspjehu i obećala podršku daljem razvoju golfa u BiH.