PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

21.11.2014.

Sutra počinje badminton turnir u Sarajevu

22.11.2014. godine u Sarajevu će biti organizovan drugi po redu badminton turnir za igrače rekreativce pod imenom „Baščaršija Sarajevo Open". Turnir će biti organizovan u sportskoj dvorani  gimnazije na Dobrinji sa trajanjem od 10:00 – 20:00 časova.  

 

badminton_turnir_sarajevo


Takmičarski badminton kao „sport za sve" ima naročito veliku masovnost  među igračima rekreativcima što se ogleda i u čitavom nizu takmičenja za ovu kategoriju igrača u cijelom svijetu. To je slučaj i u našoj regiji, u Sloveniji i Hrvatskoj gotovo svi vikendi su iskorišteni za organizaciju ovih događanja u različitim gradovima.  
Od prošle godine i BiH rekreativci su se aktivno uključili u ova dešavanja, i kroz učešće na turnirima u okruženju i kroz organizaciju turnira u BiH.  

Susreti badminton rekreativaca su u funkciji promocije takmičarskog badmintona, ali isto tako i promovisanja zajedništva, stvaranje atmosfere saradnje, prijateljstva, međusobnog uvažavanja i, što se iz samog naziva ovog turnira vidi,  turističke promocije gradova i zemalja u kojima se dešavaju.  


J Priključi se BADMINTON REKREATIVCIMA U SARAJEVU


„Baščaršija Sarajevo Open 2013" je bio prvi i vrlo uspješan korak u stvaranju tradicije ovakvih događanja u Sarajevu i BiH.   

„Baščaršija Sarajevo Open 2014" će sigurno biti jedan novi iskorak u tom smjeru imajući u vidu broj badminton prijatelja  iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH koji su najavili svoje učešće.  Naoružani iskustvom prikupljenim u toku proteklog perioda organizatori su preduzeli sve da ovaj događaj bude uspješan u svim segmentima i da na najbolji mogući način promoviše Sarajevo i BiH tako da gosti sa njega ponesu najljepše uspomene i želju da nam dođu ponovo.