PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

12.06.2017.

Sportski vikend u Banjaluci sa Dukat Fit-om: Fitness ljeto i Teniski turnir

Banjaluka, 12.6.2017.- Zanimljiva sportska takmičenja održala su se ovog vikenda u gradu na Vrbasu, a za jačanje sportskog duha na terenu bila je zaslužna kompanija Lactalis BH sa proizvodom Dukat Fit.

 

novosti_fit_bl


U petak, u parku Mladen Stojanović svečano je obilježen početak šestog po redu Fitness ljeta, a u nedjelju na TK Banjaluka održano je finale Teniskog turnira "Banjaluka Ladies Open 2017.” U oba sportska događaja sudjelovale su pripadnice ljepšeg spola.

Tako se u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju "L fit” već na prvom besplatnom treningu Fitness ljeta okušao veliki broj dama svih starosnih dobi. Treninzi će se nastaviti održavati svaki dan, s početkom u 19 sati sve do 9. jula, a u saradnji sa Ski timom Olimpik ponedjeljkom, srijedom i petkom bit će organizovana škola rolanja koju će voditi licencirani treneri. Ovaj rekreativni sportski projekat ima za cilj da podigne svijest građanki o značaju fizičke aktivnosti za njihovo zdravlje.

A u nedjelju Banjaluka je bila domaćin velikog sportskog takmičenja, Teniskog turnira "Banjaluka Ladies Open 2017.” U njemu su učestvovale igračice iz 17 zemalja, 32 u glavnom dijelu turnira i 48 u kvalifikacijama. Nagradni fond iznosio je 15. 000 dolara. Pobjednica turnira je Berfu Čengiz  iz Turske koja je u finalu savladala Slovenku Ninu Potočnik rezultatom 2:1. U profesionalnom turniru, koji se igrao za WTA bodove sudjelovale su i tenisačice iz naše zemlje, Nefisa Berberović i Katarina Jokić. Banjalučanka Katarina Jokić ostvarila je zapažen rezultat i stigla do četvrtfinala.

"Ovog vikenda u Banjaluci dame su bile u fokusu sportskih dešavanja, a mi smo bili na licu mjesta kako bismo im pomogli da što lakše odgovore na izazove i ostvare što bolje rezultate. Kao kompanija koja rado podržava rekreativna i profesionalna sportska takmičenja pomogli smo realizaciju oba projekta” izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalis BH.

Osvježenje nakon napornih sportskih izazova za sve učesnice prvog rekreativnog treninga u okviru Fitness ljeta, kao i nakon profesionlanog Teniskog turnira, osigurala je kompanija Lactalis BH sa proteinskim napitkom Dukat Fit.