PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

24.02.2015.

Događaj koji se ne smije propustiti: Splitski polumaraton u novom ruhu

Iako je već  15. izdanje Splitskog polumaratona, 14 godina „skrivenog" pod imenom zaštitnika Grada,  Polumaraton Sv.Duje, po prvi put njegova staza izlazi van rezervata, tj. park-šume „Marjan" , i svoju 21 kilometar i nešto sitno dugu rutu rasprostanjuje cijelim gradom. 

 

split_polumaraton_15


Datum utrke je 26.04.2015, a organizacijski izuzetno zahtjevan projekt iziskuje znanje, iskustvo, a povrh svega entuzijazam i volju svih članova i prijatelja Maraton kluba Marjan i vanjskih stručnih suradnika.

PROMOTORI I POZNATI SPORTAŠI


Za pomoć u promociji organizatori su se obratili nekim od najslavnijih splitskih sportaša koji su snimili promotivni video spot Splitskog polumaratona. Autor je Igor Kumanović, a u spotu Goran Ivanišević, Dino Rađa, Robert Jarni, Duje Draganja i Blanka Vlašić pozivaju sve ljubitelje trčanja i zdravog života da na bilo koji način sudjeluju u utrci kroz „najlipši grad na svitu". Tijekom nedavnog boravka u Splitu punu podršku utrci dao je i Sergej Bubka, višestruki svjetski rekorder u skoku s motkom,  te danas jedan od najvažnijih ljudi Svjetske atletske federacije (IAAF).

STAZA:  KROZ STADION POLJUD i PRVI PUT  U LORI


Mladen Levačić, autor „Skalinade" koja već tradicionalno starta na Uskršnji ponedjeljak i  iskusni organizator sportskih natjecanja u Dalmaciji, a inače tehnički direktor 15. Splitskog polumaratona, nam je opisao stazu koja je uistinu impozantna:
„Razvojem ideje da se konačno maknemo s Marjana trudili smo se da u stazu uključimo sve bitne simbole grada Splita. Nećemo biti tajnoviti kad je staza u pitanju, po prvi put svi ćemo imati priliku trčati polumaraton Marmontovom, susresti se Grgurom Ninskim na sjevernim vratima Dioklecijanove palače, krenuti prema izlazu iz grada, protrčati vojno-pomorskom bazom "Lora", osjetiti tlo Poljudske ljepotice na putu prema plućima grada Splita, našeg Marjana"

DVA ROKA ZA PRIJAVE


Opet po primjeru na ozbiljna natjecanja ovavkog tipa imamo dva roka za prijavu, tzv. Pametne prijave do 27.03.2015 uz simbolične iznose startnina za koje se dobije bogati start-paket: službena dri fit majica utrke, marama, energetski napitak i pločica te brošure naših sponzora. Drugi rok za prijavu, za sve one koji odlučuju u zadnji tren je 08.04.2015. i nakon toga jednostavno nema mogućnosti za prijavu.

UTRKA NA 5 KILOMETARA - TROFEJ SLOBODNE DALMACIJE


Sjećate li se „Krosa Slobodne Dalmacije"? Nekadašnje utrke na Sinjskom hipodromu koja bi okupljala djecu i mlađež iz cijele Dalmacije? Nekoć bilo, a sad se spominjalo.  No, suradnjom organizatora polumaratona i „Slobodne Dalmacije"  doprinjela je konkretizacijom ideje da se utrka na 5 kilometara koja će se održati u sklopu Polumaratona, na potezu od Rive do Banovine i natrag, imenujemo „Trofejom Slobodne Dalmacije".  Prilika je to i za sve one koji se još uvijek ne mogu odvažiti na relativno rečeno velikih 21 km protrče naljepšim dijelovima Splita. 

SPLITSKA MILJA – TRKOM PROTIV RAKA

I to nije sve. Utrka ima i svoj svečani i humanitarni karakter. U suradnji sa Županijskom ligom protiv raka biti će održana i promotivna šetnja oko Dioklecijanove palače na čelu koje će biti limena glazba, a gdje svaki naš sugrađanin i gost kupnjom majice pomaže u borbi protiv najveće pošasti modernog doba. 
Detaljne informacije o polumaratonu, te mjesto gdje se možete prijaviti je na www.splithalf.eu  i  na facebook stranici

Promotivni spot možete pogledati na Youtube