PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

25.10.2017.

Rekreativni badminton karavan stiže u Sarajevo

Alpe-Danube-Adria  Badminton League (ADA League) je novoformirana badminton asocijacija koja ima za cilj povezivanje i zbližavanje ljudi, amatera, rekreativaca iz regiona.  25.11.2017. Sarajevo je domaćin velikog badminton turnira "Sarajevo Open 2017".

 

sa_bad_2017_1


ADA Badminton League-a, u svojoj suštini, je najmasovnija sportsko-rekreativna Liga u regiji jugoistočne Evrope i Balkana, koja baštini tradiciju antifašističke borbe te širi mir i dobro za sve

Glavni cilj lige je unapređenje i omasovljivanje sporta i rekreacije, te povezivanje zemalja koje poznaju tradiciju suživota i tolerancije.

Ovaj veseli rekreativni karavan spaja sport, rekreaciju i turizam u kreiranju boljeg mjesta za život.

25.11.2017. Sarajevo je domaćin trećeg kola ADA Lige. Organizator turnira "Udruženje-Klub sporta i rekreacije za sve" očekuje da će broj prijava za takmičenje premašiti kapacitet sportske dvorane Skenderija. 

Ovakvi sportsko-rekreativni događaji imaju veliki utjecaj na ekspanziju takmičarskog badmintona u Sarajevu. Učestvovanje na ovakvom turniru, dodatni je motiv za sve rekreativce da dokažu sami sebi kako je njihovo tijelo još uvijek spremno za takmičenja i sportsko-rekreativne izazove.

Turnir se igra u skladu sa WBF pravilima na dva dobijena seta do 15 poena, u 4 kategorije:

A (bivši takmičari) – sve discipline
B (bolji rekreativci) – sve discipline
C (rekreativci) – sve discipline
D (početnici) - važi samo za muške.

Prednost rekreativnog takmičarskog badmintona je u tome što ga igraju žene i muškarci zajedno. Miješani parovi su najinteresantnija kategorija na badminton turnirima.

Badminton se u Sarajevu igra na Dobrinji, u Petoj/Dobrinjskoj/ Gimnaziji. Posjetite LINK i raspitajte se o detaljima. 


Informacije o međunarodnom rekreativnom badminton turniru "Sarajevo Open 2016”


Međunarodni rekreativni badminton turnir „Sarajevo Open 2016" okupio je 176 igrača iz 8 zemalja. nastupili su igrači iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Turske, Ukrajine, Francuske, Danske te Bosne i Hercegovine.

Turnir se održao 26.11.2016 godine  u Sportskom centru Skenderija i bodovao se za novoformiranu regionalnu rekreativnu badminton ligu „Alps-Danube-Adria League" (Ada League).

U toku takmičenja, koje je trajalo 14 sati, odigrano je 409 mečeva na 12 terena, u tri jakosne skupine te sljedećim disciplinama: muški singl (MSA, MSB, MSC) i muški dubl (MDA, MDB, MDC), ženski singl (WSA, WSB, WSC), ženski dubl (WDA, WDB, WDC) i mješoviti dubl (XDA, XDB, XDC).