PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

26.10.2015.

OnCourse - Naočale koje pomažu da plivamo pravo.

Vječiti problem triatlonaca, ali i rekreativnih plivača možda će biti riješen sa OnCourse plivačkim naočalama. Naočale su opremljene sa LED indikatorima, koje obavještavaju plivača o promjeni smjera u odnosu na zadati cilj.

 

oncourse_naocale


Bazeni većinom imaju linije koje pomažu plivačima da ostanu u pravcu. Međutim, ukoliko plivate na jezeru, rijeci ili moru ove linije vam ne mogu pomoći. Ukoliko želite plivati što brže je moguće, veliki problemi plivača su orijentacija i praćenje cilja ili bove do koje želimo stići. Triatlonci jako dobro znaju koliko ovaj problem može odmagati. OnCourse naočale su dizajnirane posebno za njih (Triatlonce), ali će biti korisne i za sve ostale plivače.

Naočale iamju ugrađen elektronski kompas, brzinomer, bateriju sa USB punjačem i mikroproceseor koji izvršava i povezuje sve zadatke u jednu cjelinu.

Kako u suštini OnCourse naočale funkcionišu?

Na primjer, prije nego što krenemo sa početne tačke pogledom lociramo cilj, mol ili bovu do koje plivamo. U tom trenutku pritisnemo dugme na lijevoj strani naočala te se cilj memoriše. Dok plivamo, indikatori na okviru naočala će nas obavještavati da li plivamo u idelanom pravcu.

Ako su naprimjer, obje LED lampice (lijeva i desna) zelene boje, plivamo u pravom smjeru. Čim počnemo skretati sa pravog kursa, lijeva ili desna lampica će nas obavještavati promjenom boje u žutu i na kraju crvenu. Uz tu pomoć,  plivačima će biti lako ispraviti kurs i vratiti se na idealni pravac plivanja.

Materijali i oprema

Za savršeno prijanjanje na kožu koristi se mekani silikon. Stakla OnCourse naočala su polarizovana, sa anti-fog i UV zaštitama. 

Punjenje baterije traje 45 minuta. Finansijska sredstva za masovnu proizvodnu su prikupljena preko platforme KickStarter. 

Cijena u prodaji će iznositi oko 200 dolara.