PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

12.02.2016.

Međunarodni dječiji hokejaški turnir Happy Hockey Days 2016.

Najavljujemo održavanje Međunarodnog dječijeg hokejaškog turnira Happy Hockey Days u sarajevskoj Zetri, u subotu i nedjelju 13.-14. februara. Organizator turnira je Hokejaški klub Stari Grad iz Sarajeva.

 

happy_hockey_day


Iz godine u godinu hokejaški klubovi iz regije sa svojim najmlađim igračima u februaru dolaze u Sarajevo, na tradicionalni dječiji turnir Happy Hockey Days. 

Tako će biti i ovaj vikend, 13. do 14. februara 2016.  Sarajevska Zetra oživjet će dječijom grajom, a na ledenoj plohi izmjenjivat će se timovi uzrasta do 9 i 11 godina, koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, uz domaćine iz Bosne i Hercegovine.
Organizator turnira je Hokejaški klub Stari Grad iz Sarajeva. 

Preko dvije stotine djevojčica i dječaka takmičit će se u dvadesetominutnim utakmicama koje će se, po tri istovremeno, odigravati na trećinama ledenog terena Zetre. 

Atrakcija turnira

Posebna atrakcija turnira bit će ženski "Jamboree" - utakmice na kojima će igrati miješani timovi sastavljeni od najboljih mladih hokejašica iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na ovaj način promovirat će se ženski hokej, učvrstiti veze između klubova, a igračice će uživati u igri sa vršnjakinjama iz drugih klubova. 

Učesnici i gosti

Na turniru učestvuju Siscia iz Siska, beogradski Partizan, novosadski NS Stars, Spartak iz Subotice, Serbia Girls - srbijanska selekcija djevojčica, Lisjaki iz Maribora, te domaći timovi Ajkule, Vukovi, ženski tim iz Sarajeva, igračice iz Siska i zagrebačkog Griča. 

Satnica

Utakmice počinju već u 8,00 sati u subotu i nedjelju, dok je svečano otvaranje planirano za subotu u 10,50. Ženske Jamboree utakmice odigrat će se u subotu u 14,00 i nedjelju u 13,15. 

Hokejaški klub Stari Grad poziva sve zainteresirane da dođu u Zetru i podrže naše ledene Zmajiće i Zmajice. Ulaz je besplatan!