PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

22.03.2017.

Inicijativa za spas ulične košarke i obnovu sportskih terena

Udruženje „Jesi li za basket?" pokreće vrlo interesantnu inicijativu u cilju  popularizacije „street ball" (ulične košarke) i vraćanja mladih na vanjska sportska igrališta.

 

jesi_li_za_basket


U okviru Dana Općine Centar planirano je niz aktivnosti koji će doprinijeti popularizaciji sporta među mladim, ali i razvoju i podršci već afirmisanim sportistima i kolektivima.

Tako će u saradnji sa Udruženjem "Jesi li za basket?" Općina Centar u maju,organizovati košarkašku utakmicu, a koja ima nekoliko ciljeva.

Naime, utakmica će biti revijalnog karaktera, na kojoj će nastupiti nekadašnji košarkaši, rekreativci i ljubitelji ovog sporta, a učešće na utakmici koja će biti odigrana u dvorani KSC Skenderija će uzeti i reprezentacija Bosne i Hercegovine za košarkaše u kolicima.

Osnovni cilj ovog događaja je popularizacija „street ball" (ulične košarke) i vraćanje mladih na sportska igrališta.

Ulaz na revijalnu utakmicu će biti besplatan, a svi posjetioci moći će uplatiti sredstva koja će biti donirana humanitarnim organizacijama.

Pored utakmice, Udruženje „Jesi li za basket?" organizovat će donatorsku večeru na kojoj će biti prikupljan novac za adaptaciju i renoviranje vanjskih sportskih terena na području općine Centar.

Prikupljena sredstva sa donatorske večere bit će iskorištena kako bi u saradnji sa Općinom Centar bilo renovirano što više sportskih terena namijenjenih djeci i mladima.