PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

08.08.2014.

Dođite u Međugorje: Dječja olimpijada vodenih igara u Međugorju

U subotu, 16. kolovoza, u 10,00 sati na bazenima Sportskog centra Circle u Međugorju održat će se prva „Dječja olimpijada vodenih igara".

 

medjugorje_olimpijada


Naime, tijekom ljeta na ovim bazenima u organizaciji Univerzalnih sportskih škola iz Širokog brijega i Čapljine, dakle, „Akademije Unisport", a pod vodstvom profesora TZK-e, Dalibora Kožula i Žarka Kraljevića te Bojana Raiča održava se ljetna škola plivanja. Škola plivanja broji preko 100 djece iz Međugorja, Ljubuškog, Čitluka, Čapljine i Širokog Brijega.

Ovo natjecanje bit će i humanitarnog karaktera, jer novci koje organizatori skupe idu za humanitarnu udrugu za djecu s posebnim potrebama „SUSRET" iz Čitluka.

''Cilj natjecanja je druženje i socijalizacija djece kroz igru. Naime, djeca će se natjecati kroz razne štafete u vodi, kao što su, trčanje kroz vodu, plivanje, izvođenje najljepšeg skoka, najluđeg skoka, vučenje konopa u vodi i slično i sve će se održavati pod motom „Naučimo darivati i pomagati od malih nogu", rekli su nam organizatori i dodali kako će na dan natjecanja biti postavljena humanitarna kutijica u koju će svaki član škole plivanja moći ubaciti svoj dobrovoljni prilog od 1 KM ili više. Ta kutijica će biti predana udruzi SUSRET iz Čitluka.

Također, na inicijativu humanitarne udruge SUSRET, po završetku ljetne škole plivanja, treneri će odraditi par treninga i s djecom s posebnim potrebama, a cilj treninga u vodi bit će igra, druženje i zabava.

Treneri pozivaju sve da na dan natjecanja dođu na bazene Sportskog centra Circle u Međugorju vidjeti vrhunske uvjete za rad sa svim dobnim skupinama djece, i naravno, da sudjeluju u natjecanju iako nisu članovi ljetne škole plivanja, a to će napraviti tako da se jave trenerima, navodi se u priopćenju.