PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

25.05.2016.

1. Atletski mitnig Novi Grad Sarajevo

AK Novi Grad Sarajevo Vas poziva na 1. Atletski mitnig Novi Grad Sarajevo. Miting se održava 11.06.2016. u sklopu programa "Novogradski dani” na novoizgrađenoj atletskoj stazi u Centru Safet Zajko. Miting ima za cilj da prezentuje i popularizira atletiku na lokalitetu Općine Novi Grad Sarajevo i grada Sarajevo.

 

atletaProgram mitinga je koncipiran iz dva dijela:

1. Takmičenje za sve Osnovne škole Općine Novi Grad Sarajevo


Pravo nastupa i ograničenja: Svi uzrasti koji su učenici osnovnih škola Općine Novi Grad Sarajevo. Dva dječak i dvije djevojčice na svakoj disciplini. Reprezentaciju škole određuje nastavnih sporta i tjelesnog odgoja ili neka drugo osoba imenovana za ovu funkciju.

Program: Dječaci: 60m, 300m, 1000m, dalj i kugla. Djevojčice: 60m, 300m, 600m, dalj i kugla.

Nagrade: Tri prvoplasirana takmičara/ke u svakoj disciplini dobijaju medalju i diplomu. Tri prvoplasirane škole u ekipnoj konkurenciji dobijaju pehar. Ukoliko organizator uspije obezbjediti dodatne nagrade, u šta ulažemo velike napore, s ljubavlju ćemo iste dodjeliti na takmičenju.

Početak: 16.00h

2. Takmičenje za kvalitetne profesionalne atletičare BiH i regije


Pravo nastupa i ograničenja: Sve kategorije. Organizator zadržava parvo da u slučaju velikog broja prijavljenih takmičara/ki na nekoj od disciplina iz programa, ne prihvati prijave takmičara sa slabijim rezultatom.

Program: Za muškarce i žene: 100m, 400m, 800m, 3000m, kugla.

Nagrade: Tri prvoplasirana takmičara/ke u svakoj disciplini dobijaju novčane nagrade i to: 1.mjesto 150 KM, 2.mjesto 100KM, i 3.mjesto 50KM. Četvero najboljih takmičara prema IAAF tablicama, dobija novčanu nagradu i to : 1. rezultat 400 KM, 2. rezultat 300 KM, 3. rezultat 200 KM i 4. rezultat 100KM.

Početak 18.00h

Miting je odobren od strane Atletskog saveza BiH i isti se se održava pod nadzorom Atletskog saveza BiH. Pravila i propozizije u cjelini važe propozicije ASBiH. Mjerenje vremena je elektonsko.

Miting ima za cilj da popularizira atletiku na teritoriji Općine novi Grad Sarajevo i ostalih dijelova Sarajeva, te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevočica u atletski sport. Ovaj miting je od velike važnosti za atletiku u Sarajevu, iz razloga jer duži vremenski period Sarajevo nema Atletski miting na kojem nastupaju kvalitetni atletičari BiH i regije, što je u velikoj mjeri doprinjelo da atletika bude na niskim granam popularnosi i primjenjljivosti u Sarajevu.

U želji da promjenimo predhodno rečeno organizujemo ovaj miting sa namjerom da u prvom dijelu mitinga okupimo i zadržimo u atletici talentovanu djecu iz škola Općine Novi Grad Sarajevo, te u drugom dijelu mitinga da okupimo kvalitetne afirmisane atletičare/ke iz BiH i regije i tako ponudimo lijep atletski perforkmans publici.

Atletski resursi Centra Safet Zajko i veliki broj posjetioca koji svakodnevno obiđe isti Centar, obećavaju da će se stvoriti ambijent za atletski miting koji će atletičarima/kama obezbjediti pravu atmosferu za dobar performans.

Ovim putem pozivam sve ljubitelje atletike da dođu 11.06. 2016. u Centar Safet Zajko te da na taj način podrže 1. Atletski miting Novi Grad Sarajevo.