PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Uslovi korištenja

Korištenjem ove web stranice prihvaćate ove uslove

Vaš pristup i korištenje, http://www.rekreacija.ba/ uključujući sadržaj, uslugu i programski kod (pod nazivom "web stranica") podliježu sljedećim Uslovima korištenja i svim primjenjivim zakonima i propisima. Ako niste saglasni s ovim Uslovima korištenja i ne prihvaćate ih, bez ograničenja ili modifikacije, molimo Vas da napustite ovu web stranicu.

Vlasništvo nad sadržajem

Ova web stranica i njen cjelokupan sadržaj, uključujući, primjerice, sav tekst i slike ("sadržaj"), vlasništvo su i autorsko djelo UDRUŽENJA – KLUBA SPORT I REKREACIJA ZA SVE“ u daljnjem tekstu „rekreacija.ba“, pri čemu su sva prava zadržana ukoliko nije naznačeno drugačije. Svi sadržaji koji predstavljaju zaštitni znak, logotip ili uslužnu marku ujedno predstavljaju i registrovane i neregistrovane zaštitne znakove društva „UDRUŽENJE – KLUB SPORTA I REKREACIJE ZA SVE“. Vaša upotreba bilo kojeg sadržaja, osim upotrebe u skladu s Uslovima korištenja, bez pismene saglasnosti vlasnika sadržaja, strogo je zabranjena.

Korištenjem sadržaja u bilo koje druge svrhe (kopiranje, prijepis, distribuiranje, itd.) bez odobrenja, postupate protivno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima BiH, te podliježete sankcijama.

Također Vas obavještavamo da će „rekreacija.ba“ energično ostvarivati svoja prava intelektualnog vlasništva u najvećoj mogućoj zakonskoj mjeri, uključujući i podnošenje zakonskih prijava.

Veze ka drugim Web lokacijama

Veze na ovoj lokaciji ka lokacijama drugih prijateljskih web stranica su obezbjeđene isključivo da bi vam olakšale rad. Ako budete koristili ove veze, napustićete ovu lokaciju. „Rekreacija.ba“ nije pregledao sve ove povezane lokacije, ne kontroliše ih i nije odgovoran za bilo koju od ovih lokacija ili njihov sadržaj. Samim tim, ne podržavamo i ne dajemo nikakve izjave o njima, kao ni o bilo kojim informacijama, softveru ili drugim proizvodima ili materijalima koji se tamo nalaze, ili bilo kojim rezultatima koji se mogu dobiti njihovim korištenjem. Ako odlučite da pristupite nekoj od Web lokacija koje su povezane sa ovom lokacijom, to radite isključivo na sopstveni rizik.

Korisnički forum

„Rekreacija.ba“  može, ali nema obavezu da nadgleda ili pregleda bilo koji dio lokacije na kome korisnici prenose ili šalju saopštenja ili komuniciraju isključivo međusobno, uključujući, ali ne ograničavajući se na korisnički forum, kao i sadržaj bilo kog od ovakvih saopštenja. Međutim, „Rekreacija.ba“  se ne smatra odgovornim za sadržaj bilo kog od navedenih saopštenja, bez obzira proizilazi li ili ne iz zakona o autorskim pravima, kleveti, privatnosti, opscenosti ili drugog. „rekreacija.ba“  zadržava pravo da ukloni poruke koje sadrže materijal koji smatramo nepristojnim, klevetničkim, opscenim ili na bilo koji drugi način neprihvatljivim.

Sve informacije vezane registraciju na forumu, smatraju se poslovnom tajnom, i prema njima se treba ophoditi skladno zakonskim propisima Republike Bosne i Hercegovine..

Registrirani korisnici

Registriranjem na „rekreacija.ba“  korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.
„rekreacija.ba“  nije ni na koji način odgovorna za sadržaje koje objavljuju posjetitelji. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. „rekreacija.ba“  se ne može držati odgovornom za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način. „rekreacija.ba“  zadržava pravo da pojedinom korisniku zabrani korištenje portalom ili dijelom portala, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio pravila. „rekreacija.ba“  ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran. Korisnik je dužan odmah prijaviti neovlašteno korištenje njegovog accounta.

Zaštita privatnosti

“rekreacija.ba“ štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.
“rekreacija.ba“ se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.
“rekreacija.ba“ može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provideru) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke “rekreacija.ba“ koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao servis i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.
Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd.

“rekreacija.ba“ obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka.
“rekreacija.ba“ se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila “rekreacija.ba“ ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Uređivačka politika

Glavno načelo koje slijedi uređivačka politika „rekreacija.ba“ je dati zaokruženu informaciju koja će uključiti različite uglove sagledavanja istog problema.

Neovisno od otvorenosti pristupa, saradnici koji unose sadržaj na „rekreacija.ba“, dužni su potpisati pristupnicu kojom se obavezuju na poštivanje osnovnih uredničkih pravila.

Postoje samo dva osnovna urednička pravila, no oba su obavezujuća:

Na „rekreacija.ba“  nije dozvoljeno objavljivati pornografski, rasistički ili politički sadržaj, ili bilo kakav sadržaj koji bi mogao biti shvaćen kao uvredljiv za vjeru, tradiciju ili vrijednosto bilo koje grupe ljudi, i

Na „rekreacija.ba“ nije dozvoljeno objavljivati sadržaj koji, implicitno ili eksplicitno, potiče ili podržava netoleranciju, naslje ili upotrebu droge.

Poruke “rekreacija.ba“  i sponzora

“rekreacija.ba“ svojim korisnicima može povremeno poslati obavijesti (newsletter) “rekreacija.ba“ i sponzora.
Promjena pravila “rekreacija.ba“ zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama “rekreacija.ba“ može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem na portalu.

Izuzeće od odgovornosti

Vaše korištenje ove web stranice ili bilo kojeg softvera, usluge ili materijala do kojeg ste došli putem ove web stranice, je na vlastitu odgovornost. “rekreacija.ba“ ni bilo koja druga strana koja sudjeluje u kreiranju, izradi ili isporuci ove web stranice, ni bilo koji od njihovih direktora, službenika, zaposlenih, zastupnika, davatelja licence i predstavnika, nisu odgovorni za bilo kakvu posrednu ili neposrednu, kaznenu, nehotičnu, specijalnu, posljedičnu, egzemplarnu, kaznenu te za bilo kakvu vrstu štete ili njezin štete, koja bi mogla nastati iz ili biti u vezi s korištenjem ove web stranice, njenih usluga, softvera ili sadržaja, bilo na osnovu ugovorne odgovornosti, deliktne odgovornosti, striktne odgovornosti ili po bilo kojoj drugoj osnovi, čak i ako je upozoren o mogućnosti nastanka takve štete, uključujući štetu zbog propuštene koristi, korištenja, podataka, zbog drugih nematerijalnih gubitaka, zbog gubitka sigurnosti informacija koje ste dostavili u vezi sa svojim korištenjem web stranice ili neovlaštenim presretanjem svih takvih informacija od strane trećih osoba. Osobito, ni “rekreacija.ba“, ni bilo koje povezano društvo, neće biti odgovorno za bilo kakvu štetu upozoren o mogućnosti nastanka takve štete. Posebno i bez ograničenja, ni “rekreacija.ba“ ni bilo koje povezano tijelo neće snositi odgovornost za bilo kakve štete nastale vašim korištenjem ili nemogućnošću korištenja ove web stranice, njenih usluga ili softvera ili kao rezultat bilo kakvog sadržaja ili korisničkog sadržaja objavljenog na web stranici, a kojeg je objavila “rekreacija.ba“ ili bilo koja treća osoba. Vaše jedino sredstvo za eliminaciju nezadovoljstva ovom web stranicom je prestanak korištenja web stranice. Molimo da imate u vidu kako u nekim pravnim sistemima isključenja ili ograničenja odgovornosti nisu dopuštena, tako da se neka od gornjih izuzeća možda ne odnose na vas.

Nevaženje.

Iako je ova web stranica pristupačna širom svijeta, sve opisane ili navedene usluge ne moraju biti dostupne svim osobama ili na svim geografskim lokacijama ili pravnim sistemima. Dalje, sudjelovanje ili, ako je to slučaj, dobitak nagrada u lutrijama, natjecanjima, nagradnim igrama, anketama ili sličnim promocijama koje su dostupne preko ove web stranice možda nije omogućeno svim osobama. Mi pridržavamo pravo da ograničimo dostupnost ove web stranice i/ili pružanje bilo kojih usluga bilo kojoj osobi, geografskom području ili pravnom sistemu po našem izboru, u bilo koje doba i prema svom vlastitom nahođenju.

Copyright © 2011 Udruženje – Klub sporta i rekreacija za sve. Sva prava pridržana.

NASLOVNICA