PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Udruženje AB Fitness

SARAJEVO, Bulevar Branilaca Dobrinje 20

Masaža po izboru

Udruženje AB Fitness

Adresa Bulevar Branilaca Dobrinje 20
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 065 924 625
Fax
E-mail
Web

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra


Masaža je jedan od najstarijih oblika terapeutskog iscjeljivanja. Ona je terapeutska metoda koja istovremeno izaziva osjećaj ugode, opuštenosti i harmonije cijelog organizma i postiže pozitivne promjene u fizičkom tijelu (poboljšanje cirkulacije krvi i limfe, nježna i mekša koža poboljšanog tonusa, ojačan tonus mišića, relaksirani i regenerirani mišići). Uz fizičke, masaža daje i psihičke pozitivne efekte, kao što su opuštenost, zadovoljstvo i bezbrižnost.

Masaža je odličan oblik terapije za sve dobne skupine - masirati se mogu već i bebe i djeca, a odrasli pokazuju najviše potreba za masažom kao jednim oblikom relaksacije i tretiranja umornih i bolnih mišića.

Relax masaža je blaga prijatna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma. Pomoću nje osjetiti ćete intezivno napuštanje stare energije i potpunu opuštenost cijelog tijela. Također, ovaj vid masaže stimuliraće cirkulaciju, te ukloniti popratne tegobe, poput glavobolje ili umora.

Antistres masaža je spoj nekoliko različitih manualnih tehnika masaže, dodatno obogaćena mješavinom esencijalnih ulja. Ulja znatno reduciraju bol i uspješno otklanjaju nakupljenu napetost i toksine iz tijela pa time vraćaju vitalnost i životnu energiju.

Sportska masaža je masaža posebno orijentisana na mišiće i dijelove tijela koji su izloženi stresu treninga. Nakon napornog treninga mišići, tetive i ligamenti su izloženi malim ozljedama koje tijelo liječi proizvodnjom kolagena. Sportska masaža održava mišiće zdravima, gipkima, manje podložnim ozljedama, povećava opseg kretnji, snagu ozlijeđenih mišića, ubrzava proces jačanja, poboljšava protok krvi i čini nas spremnijima na nove i bolje rezultate u sportskim i životnim izazovima.

Foto galerija je trenutno prazna.