PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Rafting centar Delta

BIHAć, Repušine 2

Rafting centar Delta

Adresa Repušine 2
Mjesto 77000 Bihać
Telefon 061 285 083, 061 582 598
Fax 037 365 299
E-mail info@raftingdelta.com
Web www.raftingdelta.com

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Agencija “Delta” osnovana je 1999.godine i u ovih nekoliko godina specijalizirala se i postala vodeca u organizovanju aranžmana iz oblasti rafting turizma na ovim podrucjima.Upravo zbog specificnosti i nedirnutih prirodnih ljepota ovog podrucja, ono je postalo oazom i hodočašćem istinskih zaljubljenika prirode i prirodnih ljepota, medu kojima istaknuto mjesto zauzimaju ljubitelji raftinga.

Za njih smo pripremili sveobuhvatnu i vrhunsku ponudu,koja se sastoji od:

- Rafting spusta niz najljepše i najatraktivnije dijelove rijeke Une

- Smještaja u privatnim pansionima kraj obala rijeka

- Gastronomskih specijaliteta ovih krajeva

U rafting ponudi smo svrstali tri dionice , koje možete odabrati sukladno svojim potrebama i željama. Vrlo je važno napomenuti , da je svakom učesniku raftinga obezbjedjena sva moguća sigurnosna oprema , te usluge profesionalnog skipera.
Nakon raftinga po Vašoj želji  možemo dogovoriti piknik koji može uključivati jela sa grila, jela ispod peke, jagnjetinu sa ražnja, ili bilo šta drugo.

Rafting etapa Štrbački buk - Lohovo 15 km

Najzahtjevnija ali i najatraktivnija.
Težina vode je 3-4 stepena , polazak je sa Strbačkog buka (25 km uzvodno od Bihaća, najljepšeg vodopada na ovim prostorima), prvi dio dionice prolazi kroz kanjon i obiluje brzacima i slapovima.
Nakon ovoga dijela dolazi se u mirnije vode gdje je potrebno malo timskog rada-veslanja, i na tome dijelu se pravi stanka za kupanje, skokove u vodu.  Nakon ovog mirnijeg dijela,  rafting završava spustom niz slapove „troslap“ i  „dvoslap“ u mjestu Lohovo.
Potrebno je još naglasiti da čitava dionica prolazi kroz Nacionalni park „Una“ , priroda je netaknuta, i to zasigurno doprinosi maksimalnom uživanju.

Rafting etapa Kostela - Grmuša (15 km)

Start je 6 km nizvodno od grada Bihaća, nesto je laksa od prve etape sa tezinom vode izmedju 2 i 3 stepena. Čitavim tokom sadrzi mnogobrojne slapove i brzake, a takodjer ova etapa je prigodna i za kupanje jer se nalazi u donjem toku gdje je voda par stepeni toplija u odnosu na prvu dionicu.
Ova dionica je posebno pogodna za one koji su u prolazu, ili nemaju vremena za duži boravak, a htjeli bi osjetiti čari ove čarobne rijeke.

Rekreativna rafting etapa Martin Brod - Kulen Vakuf (8 km)

Start je u Martin Brodu 10 km uzvodno od Kulen Vakufa, mirna dionica sa težinom vode oko 1 stepen, idealna za starije osobe i porodice sa malom djecom.
Krajolik kojim prolazi dionica je prelijep priroda netaknuta, takodje je dio NP „Una“.

Foto galerija je trenutno prazna.