PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Ženski nogometni klub Salt City

TUZLA,

Pokrenuli smo pionirsku školu nogometa

Ženski nogometni klub Salt City

Adresa
Mjesto 75000 Tuzla
Telefon 066 807-205, 061 423 670
Fax
E-mail nogometd@gmail.com
Web

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Ideja za osnivanje ovog kluba potekla je negdje početkom 2009.godine.Juli 2009. bio je presudan u pozitivnom smislu kada su veliki entuzijasti Adis Nišić i Sabrina Buljubašić u prvom navratu okupili 12 djevojaka koje su već odavno pokazivale talent za nogomet i počeli sa treninzima. Praktično nakon toga dolazi do omasovljenja i medijske promocije kluba koji je u prvom navratu nosio ime ŠFD XI TUZLA a time se i povećava broj igračica.

Danas ŽNK „SALT CITY" TUZLA ima stalnih 24 igračice od kojih neke posjeduju veliki talent za nogomet i o njima će se zaisgurno ubrzo čuti i van granica naše države.Adis Nišić kao sportski menadžer i pomoćni trener te Sabrina Buljubašić kao glavni trener kluba (inače profesionalac sa licencom dvaputa proglašena za srednjeg igrača u Američkoj ligi i dvaputa osvajala pehar države Washington) uhvatili su se u koštac sa novim klubom u državi u kojoj je sport na marginama.

Nabavka opreme bila je najteži dio posebno kada se nema finansijska konstrukcija.Klub nailazi na bezrezrvnu podršku DSW-a didosportswear (BH sportski brend) koji brzo reaguje i oblači ovaj tim čin za svaku pohvalu. Trenažni proces je takođe otežan zbog manjka sredstava i odvija se na travnatima, vještačkim terenima a zimi u salama, prije svega zahvaljujući razumijevanju vlasnika sportskih terena klub se nekako snalazi oko plaćanja.

Klub ipak postoji aktivno nekoliko mjeseci i već je okusio šta znači igrati protiv drugih prekaljenih ekipa. Utakmice koje su dosada odigrane pokazale su da tuzlanske nogometašice posjeduju talenat bilo je to rezultat u kojima je ovaj tim pobijedio druge ekipe iz BiH i iz Hrvatske sa po 5:2 i 6:1 bilo je i poraza,a najveći dosadašnji uspijeh je 4.mjesto na međunarodnom turniru u Novom Travniku i osvojen pehar za fer play. Obzirom na mali vijek postojanja i realno još uvijek nedostatak kondicije uspijeh je ogroman što oslikava volju ovih nogometašica.

Treba istaći da je klub već naišao na podršku nekih privrednika na područuju grada Tuzle.Prije svega mesnu industriju „Menprom" koja kupila drugu garnituru opreme te prevoznika „Road" iz Lukavca koji je službeni prevoznik kluba i koji je već pokazao svoju podršku vozeći na turnire i gostovanja.

Izuzetno bitno je da se djevojke sklone sa ulice to je glavni moto i ovog kluba.Nevjerovatno je da u 11 prvih koji igraju ima i djevojčica 5 razred osnovne škole pa sve do fakultetski obrazovanih djevojaka i svi dišu kao jedna razlika nema.
Nogometašice u klubu su iz različitih sredina Tuzle, Lukavca, Živinica a ima najava da će pridružiti i djevojke iz Srebrenika, Tuzlanski kantona u malom na što smo ponosni.

Klub je upravo pokrenuo i kampanju za osnivanje pionirske škole nogometa za djevojčice uzrasta od 7 do 12 godina a članstvo je uvijek otvoreno i za starije djevojke koje imaju afiniteta za nogomet. Adresa na koju se šalju upiti je e-mail: nogometd@gmail.com ili na telefone : 066 807-205/061 423 670.

Klub upravo ovih dana nailazi na fantastičnu podršku naše dijaspore posebice u Americi gdje će naši ljudi učiniti sve kako bi što bolje pripremili ovaj klub za trenažne procese i takmičenja očitavajući se prije svega kroz kupovinu opreme i obezbejđenje manjeg dijela finansijskih sredstava.


Ambicije ovog (trenutno) premladog kluba su svakako juniorska liga Tuzlanskog kantona i po mogućnosti ukoliko se uspije ući u žensku nogometnu ligu F BiH. S obzirom na podršku koja nakon starta polako pristiže vjerujemo da će ŽNK"SALT CITY" TUZLA uspijeti u nakanama da Tuzli donese radosti a nogometašice svima onima koji daju podršku obećavaju maksimalan trud i zalaganje na terenu.

Foto galerija je trenutno prazna.