PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Sportsko rekreativni klub Bosna

ZENICA,

Sportsko rekreativni klub Bosna

Adresa
Mjesto 72000 Zenica
Telefon 061 788 705, 061 788 699
Fax
E-mail ekrem.tuka@hotmail.com, srk.bosna@gmail.com
Web www.srkbosna.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Sportsko-rekreativni klub „Bosna" Zenica je formiran u maju 2008.godine s ciljem razvoja sportova na vodi i sportova i rekreacije u prirodi raftinga, kajaka, ronjenja plivanja, brdskog biciklizma, skijanja i planinarenja.
 
SRK."BOSNA" nastao je na inicijativu nekoliko entuzijasta, zaljubljenika u netaknutu prirodu,  i istinskih zaljubljenika u sport i rekreaciju u prirodi, na rijekama i planinama.

Naša velika želja i cilj je da ove sportove popularizujemo što većem broju mladih ljudi u našem gradu i šire.
 
Sportsko-rekreativni klub „Bosna" Zenica broji oko 40. aktivnih članova od kojih večinu čine studenti Univerziteta Zenica i srednjoškolci.

Pored studenata i srednjoškolaca u klubu aktivno djeluju i stručna lica koji su angažovani kao treneri u klubu i vrše pripreme sportske sekcije kao i obuku novih članova kluba.

Sportisti našeg kluba su iskusni rafteri koji su svoja prva iskustva stekli nekoliko godina unazad, kao rafteri sportske sekcije RK." ŽARA" Zenica i učestvovali na svim takmičenjima BiH rafting lige.
 
Klub je dobio ime po rijeci Bosna jer smo prva rafterska iskustva stekli na rijeci Bosni, a i naši ciljevi su promovisanje ovih sportova i rekreacije u predivnim i atraktivnim predjulima naše Bosne i Hercegovine.

Klub je angažovan i kao Služba za spašavanje na vodi i pod vodom u Službi civilne zaštite Općine Zenica i Gorskoj službi spašavanja u Općini Zenica i niz drugih ekoloških, turističkih i drugih sadržaja koji su usmjereni na razvoj sporta, turizma i ekologije u Bosni i Hercegovini.
 
Uz sportske i rekreativne aktivnosti u klubu se realizuju i adukativni programi kao što su:

- Mala škola raftinga za osnovce i srednjoškolce,
- Obuka skijanja,
- Obuka u plivanju,
- Obuka u ronjenju
- Boravak u prirodi i drugi sadržaji koji imaju za cilj naučiti sve one koji žele da se bave aktivnostima u prirudi.

Foto galerija je trenutno prazna.