PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Carpe Diem klub

SARAJEVO, Valtera Perića 3

Carpe Diem klub

Adresa Valtera Perića 3
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon +387 33 222 333
Fax
E-mail info@carpediem.ba
Web www.carpediem.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba


Carpe Diem klub je kreiran prema potrebama savremene žene. Nudi  integrirane programe rekreiranja, prehrane i psiholoških radionica.

Cilj kluba je članicama obezbijediti da u prijatnoj atmosferi i sa maksimalnim zadovoljstvom, učine najbolje što je potrebno tijelu, umu, raspoloženju i opštem napretku, sa vidnim rezultatima.

Programi su idividualno prilagođene svakoj članici.

  • Efikasnost našeg programa je bazirana na kvalitetu treninga, ispred kvantiteta
  • Vježbamo u malim grupama, tako da treneri mogu kvalitetno pristupiti svakoj članici, poput treninga "1 na 1”. Treninezi u malim grupama su mnogo zabavniji od treninga "1 na 1”.
  • Osnava programa su kombinacija Pilatesa, Yoge i I više vrsta plesa (belly dance, ballet dance, latino dance…)
  • Ostale programe (ples, aerobik, vježbe snage) planiramo i kombiniramo  na osnovu želja i potreba članica.
  • Nove termine uvodimo na osnovu izraza interesa minimalno tri osobe

Jogilates

Jogilates  trening spaja elemente joge i pilatesa, a sastoji se od položaja tijela iz joge, vježbi disanja i relaksacije iz joge te vježbi snage, izdržljivosti i istezanja, karakterističnih za pilates. Intenzivnim vježbanjem jogilatesa povećava se fleksibilnost, mišići postaju izduženi i vretenasti te se poboljšava držanje, disanje i rad srca. Uz pravilan način disanja vježbe jogilatesa obnavljaju tijelo energijom, vraćaju snagu i vitalnost, umanjuju stres te pospješuju rad unutarnjih organa djelujući blagotvorno na cijeli psihofizički sustav. Mogu ga vježbati svi, bez obzira na spol, dob i tjelesnu konstituciju, a idealan je za dame 40+, koje zele poboljšati svoje psihofizičko stanje, ali i da drugi vrlo brzo primjete pozitivne promjene na njima :-).

Ballet Fitness

Ovu je  izuzetno zabavna ali  i te kako učinkovita trening metoda koja kombinira baletne elemente sa laganim vježbama snage  i istezanjem koja će učiniti da  izgledate i osjećate se 10 godina mlađe.

Ukoliko želite vježbati sa užitkom i imati brze rezultate, oblikovati tijelo, povećati snagu, poboljšati kondiciju, smanjiti e tjelesne masnoće,  poboljšati držanje tijela, fleksibilnost, bolju ravnotežu, čvrste ruke i noge, izdužene mišiće,  sve to uz  smanjenje stresa, spajanje tijela i uma uz uživanje u krasnoj muzici, ovo je program namijenjen vama.

U ovom treninzima mogu uživati sve dame bez obzira na starosnu dob, kondiciono stanje ili prethodno iskustvo u vježbanju.

Bellydance fitness

Bellydance fitness je izuzetno efikasan način vježbanja koji oblikuje gotovo svaki mišić, čak i one koje drugi način vježbanja ne aktivira, duboke poprečne trbušne mišiće. Pored toga što je izuzetno efikasan i rezultira smanjenjem struka do 5 cm već nakon mjesec dana, izuzetno je zabavan. Trening  proleti u trenu a učini nas izuzetno relaksiranim.Foto galerija je trenutno prazna.