PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

06.10.2014.

Wing Chun – borilačka vještina drevnih vremena

Nastao je prije četiri vijeka iz puke potrebe, kada su  Kinu razarali građanski ratovi.  Danas se ovoj vještini podučavaju pripadnici vojnih i policijskih struktura širom svijeta. Upoznajte UKBV „Dragon"Ving Tchun Kung Fu Klub Panther iz Tuzle!

 

wing_chun

Kako je nastao Wing Chun?


Wing Chun je borilačka vještina porijeklom iz Kine. Wing Chun možemo praktikovati praznim rukama i oružijem. Ovu vještinu  mogu uspješno praktikovati pripadnici oba spola i svih uzrasta.

Prije četiri vijeka je rođen Wing Chun u vremenu kada su Kinu razarali građanski ratovi, a Manču dinastija bila na vlasti.

Novi stil je trebao da u sebi sadrži najbolje elemente mekih  (mobilnost, ne suprostavljanje sili, korištenje unutrašnje energije, mogućnost da se bude efikasan nezavisno od životnog doba) i tvrdih  (eksplozivnost, kraće vreme učenja i efikasnost u završnic) stilova kung fu, a i da otkloni mane istih.

Razvoj kroz vrijeme


Wing Chun je opstao kroz vrijeme i bio prenošen s koljena na koljeno najboljim raktikantima. Ali se prilagođavao uslovima i potrebama modernog borenja.

S početka osamdesetih godina dvadesetog vijeka, majstor William Cheung je počeo sa javnom podukom i širenjem Wing Chuna.

Wing Chun – unu su podučavani pripadnici vojnih i policijskih struktura širom svijeta.

Ving Tchun Kung Fu Klub Panther iz Tuzle


Ovaj klub vrši obuku svih polaznika u okviru borilačkih vještina Wu Shu Kung Fu , Ving Tchun Kung Fu i Sanda Sanshoy. 

Klub broji 60 clanova svih uzrasnih kategorija , posjeduje vlastite prostorije tako da organizuje i razne rekreativne programe kao sto su : Samoodbrana za zene i muskarce, rekreativni programa kung fu-a kao i Aerobni program (Tae Bo) za zene.

Imena trenera i stručne kvalifikacije: Si Fu Mirsad Nokto, Internacionalni trener i majstor Ving Tchun Kung fu 2.toan, majstor 2.toan Wu su Kung Fu, majstor Samoodbrane , Instruktor Krav Maga

Zašto je Ving Tchun Kung Fu Klub Panther bolji od konkurencije:

Širok spektar programa , prilagodjenim svim uzrastnim kategorijama dijece i omladine kao i za osobe starije dobi. Posjedujemo vlastite prostorije za izvodjenje programa obuke i mogucnost prilagodjavanja terminima po potrebi clanova tj, klijenata u rekreativnom programu.