PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

13.11.2014.

VIDEO: Footsharp Nogometni trener - poboljšava rad nogu i vrijeme reakcije

Novost na tržištu sportske opreme. Footsharp nogometni trener pozitivno utječe na rad nogu, reflekse, periferni vid i koncentraciju.

 

footsharp


Footsharp je interaktivni trener, dizajniran posebno za poboljšanje fudbalskih sposobnosti igrača na terenu. Footsharp nudi raznovrstan izbor vježbi za igrača, trenera i fizioterapeuta koji žele trenirati vrijeme reakcije, agilnost, ravnotežu, periferni vid, budnost i fokus. Footsharp je razvijen prvenstveno kako bi poboljšao rad nogu, te uvećao sposobnost brzine reacije nogometaša na loptu, kao i da pruži povratne informacije o treningu.

Nogometni trening

Footsharp Trener je širok 2,4 metara i koristi pet lopti priključenih u obliku luka na kojem se testiraju vještine i refleks igrača. Iza svake lopte, postoji pozadinsko osvjetljenje koje signalizira kada je lopta "aktivna", te je igrač mora što prije udariti nogom dok je indikacija upaljena.Raznovrsnost vježbi je velika. Mogu se koristiti dvije, tri ili svih pet lopti, u pet različitih brzina, sa promjenom dužine intervala, itd.. Dužinu fudbalskog treninga je moguće podešavati i može trajati od 10 d 60 sekundi.

Fudbalski trening


Kontrolna ploča omogućuje igračima i trenerima pregled svih Footsharp operacija. Meni je pregledan i razumljiv. Na kraju svakog treninga, igrač dobija ocjenu svojih sposobnosti, te grafički prikaz uspješnosti sa svakom od lopti.Svi podaci iz Footsharp sistema moguće je pohranjivati i na računar te pratiti napredak svakog igrača kroz treninge.

"Footsharp - nogometni trener" je prenosiv i lak za korištenje. Ima točkiće sa kojima ga je lako prebacivati na potrebne lokacije. Moguće ga je koristiti i na otvorenom prostoru.

Pogledajte video i saznajte ostale pojedinosti o ovom fudbalskom treneru.


I Portugalska fudbalska legenda Eusébio, imao je samo rijeći hvale: