PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

11.04.2014.

Upoznajte nove vodene sportove!

Ako želite nove, malo drugačije sadržaje za ljetni odmor pročitajte koji su to sportovi aktuelni u novije vrijeme, a uz to su i mnogo popularni.

 

vodeni_sportovi

Novi  sportovi


Ljeto je na pragu, a za sve one koji su spremni probati nešto novo i promijeniti ljetne uobičajne aktivnosti, evo zanimljivosti!

Ako želite nove, malo drugačije sadržaje probajte neke od sportova koji su popularni u novije vrijeme.

Odaberite vodeni sport koji najviše odgovara vašem duhu i karakteru, neki od njih će sigurno biti aktuelni ovog ljeta!

Jet ski

Jet ski znači jahanje na valovima, tj. vožnju skutera za jednu ili dvije osobe (stajaći ili sjedeći) ili dvije do četiri osobe (sjedeći).

Osim osjećaja slobode koji pruža, skuter vam omogućujete da dođete do mnogih skrovitih uvala i plaža i uživate u čarima netaknute prirode.

Windsurfing

U početku, naravno ne krećete surfati po najjačim valovima i najjačem vjetru, već se polako učite kako se snaći u novonastalim uslovima, kako se "spojiti" s vjetrom, valom.

Ovaj sport omogućuje vam da prije svega uživate u prirodi, na moru, suncu i vjetru, da iskušavate svoje mogućnosti i pomičete granicu i ostanete u dobroj formi.

Ronjenje na dah

Ronjenje na dah jedna je od najstarijih sportskih disciplina kojom se bavi ljudski rod, samo što nekada nije bio populariziran kao danas.

Volite li loviti ribe, očarava li vas mir morskih dubina i svo njegovo bogatstvo, odličnog ste zdravlja ovo je savršen sport za vas.

Kitesurfing

Kitesurfing je spoj windsurfinga, wakeboardinga, surfinga i paraglidinga u jedan, a mnogi smatraju da je najljepši vodeni ekstremni sport današnjice.

Za ovaj sport morate biti osobito dobar plivač.

Prakticirate ga surfajući na maloj dasci za koju su vam noge pričvršćene vezovima, a pogonsku snagu daje vam tractin kite (zmaj) visoko u zraku koji radi uz pomoć sile vjetra.

Jedrenje

Jedrenje vam omogućava užitak u netaknutoj prirodi, skrivenim uvalama, pustim otocima, ribolovu, vjetru i morskoj pjeni.

Osnova ovog sporta je vjetar, on služi kao osnovna pokretačka snaga jedrilice.

Wakeboarding

Skijanje na vodi još je jedan u nizu sportova na vodi koji nas uvijek ispočetka oduševljavaju, ali ovaj postoji već dugi niz godina, samo što se njegovo prakticiranje i oprema usavršavaju.

Wakeboarding se razvija u dva pravca: prvi je boat wakeboarding gdje se skija iza broda koji vas vuče, a drugi je cable wakeboard gdje se vozi na ski-liftovima. Novija disciplina je wakeskate što je naziv za daskanje bez vezova.