PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

25.07.2016.

SARAJEVO OPEN AIR 2016!

Nakon trogodišnje pauze u organizaciji takmičenja, na scenu se vraća popularni "Sarajevo Open Air”. Prilika i za sve rekreativce da postanu "ptice" i lete po promotivnim cijenama.


 

open_air_2016


Takmičenje će biti FAI2 kategorije i već se nalazi na FAI kalendaru. 


Planirani datum takmičenja je 19, 20, i 21.08.2016.

 
19.08.2016. od 09:00h do 16:00h dolazak takmičara i prijava na takmičenje, besplatan trening dan i transport ski liftom na poletište "Trosjed” 1600m ASL.

Iza 16:00 rekreativni letovi po želji sa poletišta "Vrh” 2067 ASL, transport terenskim vozilom uz promo cijenu 5 Eura po osobi.

U 20:00h ceremonija otvaranja takmičenja u klupskoj kolibi "Extreme Sport” koja se nalazi u Babinom dolu u blizini sletišta te druženje i party.

20.08.2016. brifing u 08:00h ispred polazne ski lift stanice i polazak na start. U 09:00h početak takmičenja.

Minimalan broj serija da bi takmičenje bilo validno je 2 serije do maksimalnih 6. Takmičenje za taj dan će trajati do odluke direktora takmičenja. Nakon večere, druženje u klupskoj kolibi i party.

21.08.2016. 08:00 brifing, polazak na start i početak takmičenja. Nakon završetka takmičenja, proglašenje pobjednika, dodjela nagrada, revijalno letenje, party u kolibi kluba.

Cijena kotizacije za takmičare iznosi 15 €. U cijenu je uključen transport ski liftom za tri dana, hrana, osvježavajuće piće, suvenir (majica)…
 
Da bi pristupili takmičenju, potrebno je da posjedujete nacionalne pilotske licence izdate od nadležne institucije Vaše zemlje, te sportske/takmičarske dozvole sa validnom FAI markicom za tekuću godinu, izdate od Vazduhoplovnog saveza BiH ili zemlje iz koje dolazite ukoliko želite da Vam bodovi budu FAI priznati.

Zbog velikog broja domaćih "iskusnih” pilota koji ne posjeduju dozvolu, isti će se moći takmičiti uz potvrdu/dokaz instruktora, predjsednika kluba ili nadležne osobe matičnog kluba, da su isti dovoljno iskusni za samostalne letove te da klub, odnosno nadležna osoba iz kluba preuzimaju odgovornost za pilota koji pristupa takmičenju.
Pilotima bez dozvola bodovi neće biti priznati od strane FAI-a.

Želimo napomenuti da će biti zabranjeno letenje kao i transport ski liftom te privatnim automobilima svim osobama koje nisu prijavljene za takmičenje ili revijalno letenje te će iste biti strogo kažnjene ukoliko budu kršile propise svojim polijetanjem i ometanjem takmičara tokom polijetanja, leta i slijetanja.

Klub će za sve takmičare obezbjediti: lunch paket ili ručak, vodu na poletištu, majicu kao suvenir, transport ski liftom na start, medalje za pobjednike, pehare za pobjedničke ekipe i naravno nagrade za najbolje. Pored ovoga potrudit ćemo se obezbjediti poklone sponzora za sve takmičare, osvježavajuća pića, protein barove i slično.

Smještaj takmičara


Smještaj za takmičare dogovorili smo u novo renoviranom hotelu Maršal po promo cijeni od 42KM za polupansion (spavanje, doručak i večera).

Pored hotela Maršal u mogućnosti ste odabrati jedan od mnogih apartmana koji se izdaju na Bjelašnici ili potražiti smještaj u jednom od planinarskih domova u okolini po još povoljnijim cijenama ali malo oskudnijom ponudom. Takođe, za one koji se odluče kampovati, to mogu besplatno u Babinom dolu.

Dolazak na Bjelašnicu


Na Bjelašnicu možete doći iz dva pravca. Iz pravca Hadžića za sve koji dolaze sa Juga zemlje prema Sarajevu. Na velikoj raskrsnici na semaforu na ulazu u Hadžiće potrebno skrenuti desno ispod podvožnjaka i penjati se ravno uz planinu nekih 15-ak kilometara. Dolaskom na raskrsnicu kod policijske stanice, skrenite desno i vozite jos 2km do Babinog dola i hotela Maršal.

Dolazak iz pravca Sarajeva. Voziti iz pravca aerodroma Sarajevo putem ka Foči. Pratite tablu Bjelašnica u mjestu Krupac koje je udaljeno od aerodroma oko 8km te na raskrsnici u Krupcu kod kamenoloma skrenite desno i pratite cestu nekih 15km do policijskog objekta. Skrenuti lijevo (imate putokaze, Babin do ili hotel Maršal) te nastaviti voziti još 2km do hotela Maršal. Pogledajte MAPU ili posjetite link na google maps za tačnu lokaciju hotela Maršal