PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

29.12.2014.

Sarajevo badminton: I bi naše prvo klupsko ...

Sve je počelo razgovorom sa Iljom (moj drug sa čudnim imenom i čudnom gloovom :), jednim od organizatora ovog malog i slatkog badminton turnira. „Hajmo ga i mi organizovati" - par riječi koje su nas pokrenule. 

 

sa_bad_klupsko


Ideja se rodila..... 

..... 1. Klupsko takmičenje. Pozvaćemo sve naše članove, svu djecu, napravićemo grupe, proglasićemo pobjednike. Sjajno. Kupićemo grickalica, sokova, skontaćemo neke nagrade za djecu,  donijećemo tortu, slikaćemo.... zezaćemo se....

I zaista... 

..... Nedjelja... Snijeg u Sarajevu  pada nakon 3-4 godine... Dolazim u 16:00 sati, a početak je zakazan za 16:30. Jbt..Svi već došli..Sve puno... Puna sala... Svi se smiju, kao i obično,  šale se na tuđe račune.

Ilja (moj drug iz prve rečenice) već je sve pripremio... Obučava Andreinog tatu kako da vodi rezultate u njegovoj Excel tabeli, postavlja grickalice i sokove , upisuje parove na pano, namješta mreže, a usput svima uljudno, kulturno i polako odgovara na milion pitanja. Na njegovom licu ni traga znoju, u njegovom glasu nema nervoze, skakuće kao gazela, svima pomaže, sve stiže (osim loptica :).
Uglavnom... Ilja je priredio događaj i iznad onih „licenciranih". Sve je štimalo.

Prvi sa pucanjem počeli su momci.....

..... Po selu perje leti, diže se strašna graja... Neviđeni entuzijazam, adrenalin cvrči, 16 ludih pijetlova na 8 terena. Ne daju se stare kuke... U prvom meču sam namučio prvaka (kasnije će se ispostaviti da je Armin pobijedio), a u drugom meču sam uništio trenera. Prvo mu je otkazalo nešto ispod srca (teško je disao), a onda mu je nekako kvrcnula i peta :) . (Sad mi nije jesno šta mu je bilo)

Prođoh grupu...

..... Čeka me Tana. Oči mu sjajne.... Cupka.... Češe se reketom po gloovi...Stalno namiguje i pije cedevitu iz limenke.Odmah sam znao da nemam šanse. Samljeo me je. Al' i neka je. Dao mi je vremena da uživam...

Poslije momčina... 

... Pucale su (se) žene.... Bilo je sjajnih provala (pardon mečeva :). Gledajući ih kako igraju, došla je nova ideja... Klimax ligue 1. Što da ne :)

Onda djeca... 

....Svako sa svakim... Dvije grupe.... Dječaci i djevojčice....Djeca su zakon....Ipak vole da pobjeđuju. Ko bi rekao. 

Poslije takmičenja...

.....Pojeli smo sjajnu tortu od kiwija (recept na upit)....pa  proglašenje pobjednika....dodjela diploma...Pa mali dernek spontanog karaktera :). 

I za kraj....Patetika....:)

.....A cijelo vrijeme padao je snijeg.... Ko bi rekao, da se u tom silnom sivilu, u jednoj maloj dvoranici, na  kraju jednog malog grada, desilo ovako veliko i lijepo druženje. 
Nas 50-tak je svjedoka. 
Nas 50-tak koji smo postali zaljubjljenici, fanatici, luđaci....
Nas 50-tak kojima je badminton postao navika.
Nas 50-tak koji sada znaju da su sebi napravili bolje mjesto za život.

Tabele....

POREDAK MUŠKI: 1. Armin, 2. Emir, 3. Dalila
POREDAK ŽENE: 1. Azra, 2. Anesa, 3. Hana
POREDAK DJEČACI: 1. Tarik, 2. Emin, 3. Harun
POREDAK DJEVOJČICE: 1. Iman, 2. Hana, 3. Maša

A slike...Shema najnovijeg serverskog stava iz BWF-a, koju je najbolje primjenio naš član Nedim.


Autor teksta, sa svojom ljepšom polovinom nakon turnira.


Pardon...Ovo je slika autora poslije turnira....ona iznad je slikana prije turnira.


Pobjednici - kategorija muškarci (Tana, šta ćeš...- glavu gore)


Pobjednice - kategorija lijepe žene


Pobjednici - kategorija djeca


Još jedan primjer doslovne implementacije novih preporuka iz BWF. Na ovoj slici Sefa "čeka" lopticu na prijem, koristeći moći čitanja "mentalnih mapa" protivnika. Pučkim jezikom rečeno, on nagovara svog protivnika da ga pogodii u njegov, visoko dignuti, reket.


I na kraju diploma za našeg velikog druga Reufa, koji je cijelu godinu vrijedno trenirao, a nikad pive nije platio. Želimo ti brz oporavak.... i da nam ubrzo platiš po jednu...točenu.

Vaš Kenan