PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

13.01.2015.

Završen je Rukometni spektakl u Zenici

Utakmicama za plasman, a koje su se odigrale u nedjelju, završen je i ovogodišnji, peti po redu međunarodni rukometni spektakl u organizaciji škole rukometa "Čelik Junior".

 

celik_izvjestaj_2015


Uz odličnu organizaciju, a što su potvrdili i učesnici ovog prestižnog rukometnog događaja na Balkanu, priveden je još jedan međunarodni TURNIR PRIJATELJSTVA (Rukometni spektakl). Ekipa je bilo iz cijelog regiona: Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora i naravno Bosna i Hercegovina. Dječaci u četiri dobne skupine su četiri dana prikazivali svoje rukometne vještine i znanje, a oni najbolji su za to bili i nagrađeni.


Domaćin turnira, škola rukometa "Čelik Junior" je u selekciji dječaka 1998. godište izborila prvo mjesto u infarktnoj završnici. 

"Ono što nas mnogo raduje je da smo pokazali cijelom regionu da imamo odlične mlade ekipe. Pored Nexe-a koji je jedna od ponajboljih ekipa u Hrvatskoj, Crvenke koja žari i pali u Srbiji, mi smo uspjeli da izborimo prvo mjesto pobjedivši prvaka lige Kantona Sarajevo, RK Radnički iz Goražda. Rezultat na kraju je bio 19:17, a naše dječake je  do pobjede vodila i fantastična publika, a koja se sastojala i od njihovih novih prijatelja iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore. Pored prvog mjesta, tu su treće mjesto u selekciji dječaka 2002. godište i treće mjesto u selekciji seniora, a za koje su igrali naši juniori." - kazali su iz škole rukometa "Čelik Junior.


Plasman ekipa po selekcijama i najbolji pojedinci iz ekipa učesnica turnira:


U kategoriji dječaka 2002. Godište plasman ekipa je slijedeći:

 1. RK METKOVIĆ
 2. RK MAGLAJ
 3. ŠR ČELIK JUNIOR

Najbolji igrač u ovoj kategoriji je Alan Mujkanović, najbolji strijelac je Luka Gnjec, a najatraktivniji igrač je bio desetogodišnji Tarik Suljaković.


U kategoriji dječaka 2000. godište plasman ekipa je slijedeći:

 1. ŠR BROD
 2. RK RADNIČKI
 3. RK KRIVAJA

Najbolji igrač u ovoj kategoriji je Adnan Isaković, najbolji strijelac je Mirza Mehinagić, a najbolji golman Joško Tokić.


U kategoriji dječaka 1998. godište plasman ekipa je slijedeći:

 1. ŠR ČELIK JUNIOR
 2. RK RADNIČKI
 3. RK CRVENKA

Najbolji igrač u ovoj kategoriji je Muhamed Ajanović, najbolji strijelac je Gajić Maj, a najbolji golman Luka Pavičević.


U kategoriji seniora plasman ekipa je slijedeći:

 1. RK METLIKA
 2. RK ŽEPČE
 3. ŠR ČELIK JUNIOR

Najbolji igrač u ovoj kategoriji je Dokl Gašper, najbolji strijelac je Edin Gušić, a najbolji golman je Jan Muc.


Na ovom prestiženom turniru pravdu na vrlo jakim utakmicama dijelile su EHF sudije, te je i sa te strane zadovoljen svaki aspekt pravog europskog turnira. 


Pohvale stižu sa svih strana za odličnu organizaciju, a organizatori za narednog izadnje najavljuju nezaboravno iskustvo svim učesnicima.

"Zahvaljujemo se svim sudijama, našim prijateljima, koji su nam pomogli u organizaciji ovog istinskog spektakla, te doveli do toga da sve bude fer, korektno i transparentno. Okupili smo veliki broj sudija, a koji posjeduju i EHF licencu. Posebno se zahvaljujemo ženskim parovima: Martinović-Martinović iz Teslića, a koje su obavile sjajan posao, te Praštalo-Todorović iz Banja Luke za koje nema  potrebe bilo šta da se kaže, jer su djevojke svojoj stručnošću postavile naš turnir na jednu višu stepenicu. Hvala i ostalim sudijskim parovima: Lindov-Zuko, Katanić-Lipa, Babić-Banjac, Širić-Mulahasanović, Barbarić-Čaušić, Gušić-Adilović, Hadžikadunić-Vidimlić, Begagić-Čosić, Hadžić-Mujaković. Nadamo se da će i naredne godine nastaviti da pružaju podršku našem projektu." - kazali su organizatori.