PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

16.05.2014.

Rekreacija uz Kardio-Tenis

Kardio tenis je intenzivan fitness program koja pruža mogućnost za vrhunski kardio trening i istovremeno poboljšava vještine igranja tenisa za polaznike različitih nivoa fizičke spreme i dobi. Pronađi klub ili sportski centar u svojoj blizini koji nudi rekreativni Kardio Tenis (Cardio Tennis).

 

cardio_tennis_rekreacija

Novo u fitnessu


Više puta je dokazano da za poboljšanje općeg zdravlja organizma i smanjenje rizika od srčanih bolesti moramo vježbati najmanje 30 do 60 minuta umjerenim intenzitetom veći broj dana u sedmici, a poželjno bi bilo svakim danom.

Brojni su fitness programi nastali u posljednje vrijeme s ciljem da čovjeku pruže još više mogućnosti kada su u pitanju oblici i načini vježbanja. Jedan od njih je i kardio tenis.

Kardio tenis je nova, zabavna grupna aktivnost koja igračima omogućava intenzivno vježbanje. Ako želite naći nov, zdravi način za sagorjevanje kalorija i vraćanje u formu, probajte kardio tenis.

Tehnika


Kardio tenis je visoko intenzivan fitness program koja pruža mogućnost za vrhunski kardio trening i istovremeno poboljšava vještine igranja tenisa za polaznike različitih nivoa fizičke spreme i dobi.

Naglasak je više na kretanju, a manje da li će pojedine tehnike udaraca biti ispravne.

Predstavlja kombinaciju udaraca i pokreta iz tenisa i dobrog kardio treninga u skupini, a na svjetskom je "fitness tržištu" prisutan pet godina. Vrlo brzo je postao trend među rekreativnim tenisačima i fitness entuzijastima koji traže nešto novo ili drugačije.

Glavnina kardio tenis programa sastoji se od faze vježbanja koja traje 30-50 minuta. Ovaj dio uobičajeno se sastoji od brzih drilova u kojima trener baca loptice igračima ovisno o njihovim sposobnostima i razini fizičke spreme. 

Trener će naći načine da zadrži igrače u kretanju i da im igra bude dovoljno izazovna.

Važnost za organizam


Brojne su dobrobiti ovog tenisa: poboljšava opće zdravlje, jača kosti i poboljšava kapacitet pluća, pozitivno utičete na smanjenje krvnog pritiska, igrate tenis a zapravo intezivno vježbate, možete sagorjeti više kalorija nego da igrate tenis protiv jednog protivnika ili u parovima, a sudionici  kontinuirano podižu svoj broj otkucaja srca u aerobnu zonu vježbanja.

Gdje mogu igrati Kardio tenis


Ukoliko ste u Sarajevu, posjetite naše info stranicu naših članova iz Sarajeva, Teniski klub Prednost Sarajevo i raspitajte se o terminima.