19.04.2014.
Pšenična trava je izvor zdravlja!
Pšenična trava je potpuno prirodan izvor vitamina i antioksidanata, uključujući: vitamin E, A i B12, kalcijum, selen, magnezijum, gvožđe. Sok od pšenične trave sadrži sve elemente neophodne organizmu.

Poznati proizvod
Pšenica je odličan čistač od nagomilanih otrova koje svakodnevno unosimo u organizam. Pšenicu su gajili još stari Egipćani.
U
antičko doba vrhovi pšenične trave bili su prava poslastica, dok su je
Kinezi i Indijanci koristili za jačanje organizma, čišćenje krvi i
upalnih procesa.
Pšenična trava i sok su danas u Japanu i Americi najprodavaniji prirodni proizvod.
Šta je pšenična trava?
Pšenična
trava je mlada trava od pšenice. Ima široko područje rasta. Veliki broj
ljudi uzgaja pšeničnu travu u teglicama kako bi im uvijek bila na
raspolaganju.
To je potpuno prirodan izvor vitamina i antioksidanata, uključujući: vitamin E, A i B12, kalcijum, selen, magnezijum, gvožđe.
Pšenična
trava se koristi u borbi protiv učestalih zdravstvenih tegoba,
uključujući prehladu, kašalj, groznicu, probavne smetnje i kožne
bolesti. Također se može koristiti za prevenciju ozbiljnijih stanja, kao
što su rak i srčane bolesti.
Za pšenicu je dokazano da podstiče zdravlje cjelokupnog organizma.
Jača
imuni sistem, detoksikuje tijelo i smanjuje rizik od nastanka raznih
bolesti. U tradicionalnoj medicini se koristi za različite tegobe, od
zatvora do reumatoidnih bolova.
Odlično djeluje na srčani mišić i
cirkulaciju krvi, poboljšava rad pluća, spriječava pojavu sijede kose,
usporava proces starenja, odlična je za regulaciju šećera u krvi,
reguliše krvni pritisak..
Vjeruje se da je za ljekovita svojstva
pšenične trave odgovoran hlorofil. On joj daje zelenu boju i postoje
vjerovanja da se u organizmu ponaša kao hemoglobin, protein koji prenosi
kiseonik crvenim krvnim ćelijama.
Sok od pšenične trave
Sok od pšenične trave s dobrim razlogom naziva se zeleno zlato zdravlja jer obiluje visokim nutritivnim vrednostima.
Sadrži
sve elemente neophodne organizmu. Ogroman je izvor hlorofila (70%),
enzima, minerala, vitamina, aminokiselina (proteina najbolje kvaliteta).
Hlorofil
i bjelančevine daju hemoglobin od koga se sastoji 75% naših ćelija.
Zdrava krv i krvna slika su u direktnoj vezi sa zelenom biljnom hranom.