PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

19.04.2014.

Pšenična trava je izvor zdravlja!

Pšenična trava je potpuno prirodan izvor vitamina i antioksidanata, uključujući: vitamin E, A i B12, kalcijum, selen, magnezijum, gvožđe. Sok od pšenične trave sadrži sve elemente neophodne organizmu.

 

psenicna_trava

Poznati proizvod


Pšenica je odličan čistač od nagomilanih otrova koje svakodnevno unosimo u organizam. Pšenicu su gajili još stari Egipćani.

U antičko doba vrhovi pšenične trave bili su prava poslastica, dok su je Kinezi i Indijanci koristili za jačanje organizma, čišćenje krvi i upalnih procesa.

Pšenična trava i sok su danas u Japanu i Americi najprodavaniji prirodni proizvod.

Šta je pšenična trava?


Pšenična trava je mlada trava od pšenice. Ima široko područje rasta. Veliki broj ljudi uzgaja pšeničnu travu u teglicama kako bi im uvijek bila na raspolaganju.

To je potpuno prirodan izvor vitamina i antioksidanata, uključujući: vitamin E, A i B12, kalcijum, selen, magnezijum, gvožđe.

Pšenična trava se koristi u borbi protiv učestalih zdravstvenih tegoba, uključujući prehladu, kašalj, groznicu, probavne smetnje i kožne bolesti. Također se može koristiti za prevenciju ozbiljnijih stanja, kao što su rak i srčane bolesti.
Za pšenicu je dokazano da podstiče zdravlje cjelokupnog organizma.

Jača imuni sistem, detoksikuje tijelo i smanjuje rizik od nastanka raznih bolesti. U tradicionalnoj medicini se koristi za različite tegobe, od zatvora do reumatoidnih bolova.

Odlično djeluje na srčani mišić i cirkulaciju krvi, poboljšava rad pluća, spriječava pojavu sijede kose, usporava proces starenja, odlična je za regulaciju šećera u krvi, reguliše krvni pritisak..

Vjeruje se da je za ljekovita svojstva pšenične trave odgovoran hlorofil. On joj daje zelenu boju i postoje vjerovanja da se u organizmu ponaša kao hemoglobin, protein koji prenosi kiseonik crvenim krvnim ćelijama.

Sok od pšenične trave


Sok od pšenične trave s dobrim razlogom naziva se zeleno zlato zdravlja jer obiluje visokim nutritivnim vrednostima.
Sadrži sve elemente neophodne organizmu. Ogroman je izvor hlorofila (70%), enzima, minerala, vitamina, aminokiselina (proteina najbolje kvaliteta).

Hlorofil i bjelančevine daju hemoglobin od koga se sastoji 75% naših ćelija. Zdrava krv i krvna slika su u direktnoj vezi sa zelenom biljnom hranom.