PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

14.02.2014.

Predstavljamo Aerobik i Zumba klub Forma S

Klub spaja kvalitetno vježbanje i dobru zabavu uz iskusne i uspješne licencirane stručnjake. Dođite na besplatni, promotivni trening i uvjerite se i sami u to!

 

zumba_s

Budite u „Formi S" !

Počeci rada ovog kluba vežu se uz naziv „Forma"  koji svoje prve treninge održava davne 1999. godine u Mostaru.
Spletom okolnosti jedna od osnivača i voditeljica kluba prelazi sa radom u Sarajevo i 2011. godine, „Forma " dobiva slovo S i postaje, sada već poznata „Forma S".

Klub nudi dvije vrste najatraktivnijih svjetskih programa: Zumba Fitness i intervalni intezivni program Maxi fit. Zumba Fitness je program koji je primjeren za sve dobne skupine. Radi se o fitness elementima uklopljenim sa onima iz latino američkih plesova, a koji se izvode također uz latino ritmove.
Zumba Fitness djeluje na sve skupine mišića. Jačaju se i oblikuju noge, stražnjica, trbušna muskulatura, ruke, ramena, leđa i prsa.

Zumba pruža blagodati aerobnog i intervalnog treninga. U kombinaciji sa vježbama snage djeluje na sve mišićne skupine. 

Mladi stručnjaci na čelu ekipe

Iskusni i licencirani fitness treneri voditelji su specifičnih programa jedinstvenih u gradu.

-    Na satu zumbe se stvori zabavna i vesela atmosfera, čak i oni koji se nikad nisu usudili vježbati u grupi vremenom postaju zaljubljeni u ovaj program! Ciljna grupa su svi - žene ( a i muškarci) od 7-77 godina starosti jer u zumbi zaista nema prepreka. Ja kao psiholog je posebno preporučujem kao antistres metodu – riječi su Vildane Milavić, certificirane aerobic i zumba intruktorice.
„Forma" je u Mostaru bila jedan od prvih aerobik klubova. Deset sezona je ovaj centar uspješno okupljao vježbače, prvobitno u Gradskoj Banji a kasnije u Muzičkom centru Pavarotti.

Svoje dugogodišnje iskustvo ova instruktorica sticala je prije svega kao plesačica u Ansamblu za nacionalne i internacionalne plesove „Kamarad", te na aerobic konvencijama i seminarima u BiH i regionu.

Maxi fit za napredne

Za razliku od popularne zumbe, Maxi fit je program  namijenjen naprednijim vježbačima i onima  koji, kako kažu instruktorice vole i žele da vide definisane mišiće i tonirano tijelo a bez puno vremenskog ulaganja. Trening traje oko 30 minuta i provodi se u manjim grupama, striktnog je protokola, mnogo izazovnog tempa ali veoma dobrog efekta.

Maxi fit je program baziran na fitness-u i to pretežno kroz intervalne tipove treninga ( high intensity interval training). Osim ove vrste treninga Maxi fit obuhvata vježbe snage, izdržljivosti, a sve u cilju postizanja maksimalne forme i trajnog gubitka potkožnog masnog tkiva.Osim toga, nude i usluge izrade planova i programa prehrane za one koje nemaju dovoljno snage, volje a ni strukture u svakodnevnici da bi mogli sami da iznesu dijetalni režim.

U programima kluba, od 2013. godine učestvuje još jedna iskusna instruktorica i vlasnik licence Zumba basic programa, Adriana Tanović, koja uz to posjeduje i dugogodišnje plesačko iskustvo kao i rekreativno bavljenje fitnessom.

Dođite na besplatni trening!

Prema mišljenju instruktorice Milavić, stručni kadar je ono što ovaj klub izdvaja i čini posebnim. Ona sama je magistar iz oblasti psihologije, budući psihoterapeut, licencirani trener grupnog vježbanja, što je naravno prednost u pristupu klijentima.

-    Specifičnost našeg rada je što svaki trening izgleda drugačije, uvijek ga „začinimo" novim pokretima i vježbama, te novom muzikom za istezanje. U proljetnim danima treniramo na otvorenom jer klub ima veliku terasu koja ima kapacitet da primi oko 60 ljudi – dodaje ova instruktorica.Među brojnim pogodnostima kluba su svakako i promotivni treninzi, koji su trajna ponuda. Svako ko ima dilemu da li da se pridruži može doći na probni, besplatni trening i osjetiti vježbanje na svom tijelu bez obaveza da se učlani.

Prema njihovim riječima, rezultati rada uvijek ovise o stilu života. Faktor prehrane je jako važan u postizanju rezultata, a uspjeh je zagarantovan.

Opće pravilo je da se tijelo aktivira nakon četiri sedmice i tada osoba vidi promjene na sebi, dok su za osam sedmica promjene vidjive osobama iz bliže sredine, a za 12 su vidljive objektivno svima.

Ukoliko želite zdravlje, vitkost i zabavu u jednom budite u „Formi S". Klub se nalazi u Centru za zdravo starenje, u Ulici Azize Šaćirbegović broj 96 u Hrasnom, ( zgrada Taxi doma ), a sve informacije možete dobiti na broj telefona 062 322 886.Trenutni termini treninga su sljedeći:

Zumba:                       Utorak i Petak u 19 sati.
Zumba + workout:      Ponedjeljak 18 sati i četvrtak 19 sati.
Maxi Fit:                     Utorak, Srijeda i Petak u 18 sati.Autor: Džejla Macanović-Beganović