PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

01.02.2014.

Poziv na Alpinistički zimski kamp

Kamp traje od 27. februara do 4. marta tekuće godine

 

skola_alpinizma

Sarajevska škola alpinizma Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine u saradnji sa Komisijom za alpinizam Hrvatskog planinarskog saveza, 'Penjati se mora', te  udruženjem 'Zone-2000' u periodu od  27.  februara  do 4. marta  2014. godine organizuje zimski kamp na Jezercu, planina Prenj.

Cilj kampa je penjanje i druženje alpinista u divljem okruženju Prenja. Akcija je namjenjena prvenstveno iskusnijima navezama koji žele probati penjanje u planinskom području gdje zimi nema ugaženih staza, lavinske prognoze ni internet izvještaja iz smjerova.

Pristupi su dugi, logistika kompleksna, osjećaj divljine zagarantiran. S druge strane, sigurnost i komfor osigurat će kuća Jezerce, smještena u samom srcu Prenja te bh. alpinisti  koji su domaćini.

Prijavljene naveze se moraju samostalno pobrinuti za svu potrebnu opremu. Organizatori će svim sudionicima savjetima pomoći oko planiranja uspona i opreme.

Ekipu iz Bosne i Hercegovine će za sada činiti: Kenan Muftić, vođa i glavni domaćin, Redžep Grabus, Miralem Husanović, Armin Gazić i Dado Delić.

S obzirom da je kapacitet planinske kuće Jezerce skroman te da želimo ugostiti  što više zainteresovanih kolega iz Hrvatske, molimo sve planinare da u gore navedenom periodu ne planiraju korištenje objekta – naveli su iz ove škole alpinizma.