PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

01.09.2016.

Počinje nova sezona Sarajevo badmintona

Preko 200 sarajevskih rekreativaca do sada je prošlo kroz rekreativne termine "Sarajevo badmintona". Razgovarali smo sa jednim od organizator ove najpopularnije rekreativne družine u Sarajevu. 

 

bad_03

Sekretar Udruženja, Kenan Mlinarević, uz najavu novih sadržaja kojim će pokušati animirati još više sportski neaktivnih osoba i uključiti ih u organizovani rekreativni proces, ukratko je predstavio viziju Udruženja: 

- "Udruženje-Klub sporta i rekreacije za sve" fokusira se na promociju i razvoj sportova, klubova, sportskih centara, turizma, sportskih saveza, volonterizma u sportu, zdravog i aktivnog načina života. Jedan od naših glavnih izazova je da sportski dezorjentisane i neaktivne osobe uključimo u rekreativni sistem. Prioritet nam je da, u svim sredinama stvorimo organizacione uslove, kako bi građani imali mogućnost za bavljenje sportskim aktivnostima prema sopstvenim željama.

Trenutno, najpopularniji sadržaj koji organizuje "Udruženje-Klub sporta i rekreacije za sve" je rekreativni BADMINTON. Riječ je o bezkontaktnom, savršenom "SPORTU ZA SVE". Badminton mogu igrati svi bez obzir na spol , dob, početne sposobnosti i tjelesnu kondiciju!  

-"Ponosni smo na našu Badminton sekciju. Tri puta sedmično, u Dobrinjskoj (Petoj) gimnaziji okupljamo impozantan broj ljudi, koji dolaze iz svih dijelova Sarajeva. Atmosfera na terminima je sjajna, ljudi se druže, igraju, časkaju, smiju ... To je naša najveća satisfakcija i nastavićemo da radimo u istom stilu."  

 

"Udruženje-Klub sporta i rekreacije za sve", ove godine planira da svojim članovima ponudi još zanimljiviju sezonu. O novim planovima gosp. Mlinarević kaže: "Nastavljamo sa omasovljavanjem Badminton sekcije. Planiramo se širiti i u druge dijelove Sarajeva, približiti se centru grada jer Dobrinja je za mnoge daleko. Od septembra, uključujemo kondicionog trenera koji će sa svim zainteresovanim raditi na unapređenju fizičkih i funkcionalnih sposobnosti. Radićemo na uključivanju žena i djevojaka u ponuđene rekreativne sadržaje, jer jedan od naših ciljeva je i animiranje i ohrabrivanje ženske populacije za uključivanje u sport i rekreaciju. U sezoni 2016/2017 nastavljamo i sa badminton treninzima za djecu"

-"Udruženje-Klub sporta i rekreacije za sve" je aktivno i na regionalnim rekreativnim programima. 26.11.2016. Udruženje organizuje veliki međunarodni badminton turnir "Sarajevo Open 2016", koji je dio regionalnog Badminton Toura."Na kraju, pozivamo sve ... debele, mršave, stare, mlade, žene i muškarce, crne i bijele, strance i domaće... da nam se pridruže. Većina sarajlija nije svjesna količine pozitivne energije koja se skuplja u njihovoj blizini... dok oni gledaju već pregledane filmove, jedu čipsove i kikiriki, piju, svađaju se..dosađuju... Mi uživamo, znojimo se, radujemo i družimo...

Prihvatite pravi izazov..."Udruženje-Klub sporta i rekreacije za sve"
GSM: +387 61 225845

GSM: +387 61 200422

Termini u Dobrinjskoj (Petoj) gimnaziji
Utorak 21:00 - 22:30
Četvrtak 21:00 - 22:30
Nedjelja 19:30 - 21:00