PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

25.04.2014.

Konjički klub Pegasos organizuje vrhunski konjički spektakl

Ovogodišnja sezona dresurnog jahanja započet će u subotu 26. apila u Konjičko rekreativnom centru „Pegasos" u Ahatovićima, dresurnim takmičenjem „Pegasos 2014". 

 

dresurno_takmicenje_pegasos_2014

Takmičenje je pod pokroviteljstvom Saveza konjičkih organizacija Federacije BiH, a u tehničkoj organizaciji Konjičkog kluba „Pegasos" Sarajevo.

Pred sudijom iz francuske, gospodinom Vražalica Suadom, u 8 utakmica nastupit će takmičarski parovi iz Federacije BiH u kategorijama djece, juniora, seniora i kategoriji „Mladi konj". Posjetioci će imati priliku uživati u vrhunskom konjičkom spektaklu, ali i družiti se sa ovim prelijepim životinjama.

Dresurno jahanje smatra se najvišim dostignućem uvježbanosti konja i "umjetnošću konjičkog sporta”, te se koristi kao temelj za sve druge discipline. Na takmičenjima, od konja i jahača se očekuje da izvedu serije unaprijed određenih figura, a sudije ocjenuju tačnost, preciznost i uvježbanost konja i jahača. Visoku kvalitetu odaju lakoća, sklad, sloboda i pravilnost načina kretanja.

Dresurno takmičenje će se održati u subotu, 26.04.2014. godine, sa početkom u 11:00 sati. Ulaz je besplatan za sve one koji žele da nam se pridruže i podrže ovaj sportski događaj.