PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

01.05.2012.

''Panonika Sport Fest-Tuzla 2012'' - 12.05.2012.

JKP ''Pannonica'' doo-Tuzla će u subotu 12.05.2012. god. realizovati Projekat ''Panonika Sport Fest-Tuzla 2012''. Panonika će otvoriti svoja vrata i omogučiti besplatno korištenje svih sportskih terena na kompleksu.

 

novosti_panoica_fest

10. maj je Međunarodni dan fizičke aktivnosti!

U toku ovog dana planirani su razni egzibicioni turniri, edukacije o korištenju fitness sprava na otvorenom, atletski kros, promocija sportskih klubova i udruženja kroz prezentacije svog sporta i škola sporta, zabavno-muzički program i još puno toga. Za djecu je planiran ''Dan Male Raje'' u dječijem zabavnom parku ''Vrtić-Slana Banja'' sa klovnovima, gusarima i maskama. Ukratko kompleks Panonskih jezera bi trebao poslužiti kao sajamski prostor za sve sportske organizacije i udruženja iz grada i šire, mjesto za mlade i stare, mjesto druženja i zabave.

Pozivamo sve sportske klubove, sportska udruženja i saveze da iskoristite ovaj dan i svoje aktivnosti približite i prezentirate velikom broju građana, koje pozivamo da šetnjom po Slanoj Banji i kompleksu Panonskih jezera takođe obilježe ovaj dan.
Potrebu za obilježavanjem ovog dana ukazali su podaci Svjetske zdravstvene organizacije, gde se navodi da je fizička neaktivnost jedan od glavnih faktora rizika koji doprinose velikoj smrtnosti i oboljevanju od masovnih nezaraznih bolesti. Svake godine najmanje 1,9 miliona ljudi širom svijeta umire od posljedica fizičke neaktivnosti. Najmanje 30 minuta redovne fizičke aktivnosti umjerenog intenziteta, 5 puta sedmično, smanjuje rizik od brojnih hroničnih bolesti. Pretpostavka je da će se širom svijeta do 2015.g. povećati procenat smrtnosti za 17% zbog fizičke neaktivnosti, tj.nastanka brojnih hroničnih bolesti.

Da bi to spriječili naš zajednički zadatak je da teoretski i praktično utičemo na krosgrađanstvo da promijeni svoj dosadašnji način života, tj.da svoju neaktivnost promijene u aktivno stanje života.

Pozivamo sve sportske klubove, sportska udruženja i saveze da iskoristite ovaj dan i svoje aktivnosti približite i prezentirate velikom broju građana.

Ukoliko ste zainteresovani, molimo vas da nam se javite na broj telefona 035/246-711 radnim danima od 9-15 sati ili email: panonica@bih.net.ba kako bi zajednički dogovorili sve aktivnosti vezano za ovaj dan. Sve informacije o ovom događaju bit će dostupne i na našoj web stranici www.panonika.ba.

U nadi da ćete prepoznati prednosti i dati vašu podršku ''Panonika Sport Fest-u-Tuzla 2012'' iskreno se nadamo našoj saradnji.