PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

29.05.2014.

Paintball : zabava i relaksacija koja razvija vaše najbolje osobine!

Ovaj popularni sport možete probati na području u blizini Sarajeva u sklopu Adrenalin parka „Z & J" kojeg ovom prilikom predstavljamo!

 

paintball_zj

Novi vid zabave


Paintball je igra u kojoj se sudionici takmiče u timu ili samostalno s ciljem izbacivanja jednog ili više protivnika, gađajući i označavajući ih kuglicama koje sadrže boju iz paintball markera.

Pobjednik je ona strana ili igrač koji prvi postigne cilj ili posljednji ostane u igri.

Paintball se može igrati na vanjskim površinama i unutar objekata koji se nazivaju paintball terenima ili poljima.

Adrenalin i relaksacija


Ovo je neobično uzbudljiv, zabavan i relaksirajući ekstremni sport. Ali, za razliku od drugih sportova iz ove oblasti smatra se mnogo sigurnijim za igru. Zbog te i činjenice da je u grupi sportova koji izazivaju posebne navale adrenalina danas ima veliki broj poklonika u svijetu.

U zadnjih 20 godina postao je jedan od najzanimljivijih ekstremnih sportova koji se igraju u prirodnom okruženju i to u 110 zemalja u svijetu.

Ova jača duh i karakter igrača, uči ih timskom radu te razvija samoinicijativu kod pojedinaca. Ključ uspjeha u igri su inteligencija i timski rad.

Paintball je nekada korišten kao dodatak vojnoj obuci  te u nekim zemljama ponekad kao odgovor na pobune i nerede.

Procjenjuje se da paintball aktivno igra preko 15 milijuna ljudi u svijetu.Paintball u Adrenalin parku „Z & J" Sarajevu


Ako vam se sviđa ideja i željeli biste probati nešto novo, ovaj doživljaj možete iskusiti u blizini Sarajeva. Paintball sport i mnoštvo drugih zanimljivosti u ovom gradu nudi Adrenalin park „Z & J".

Udruženje  sa sjedištem u Sarajevu, nudi atraktivne adrenalinske i zabavne programe u sklopu ovog zabavno-izletničkog parka.
 

Ponuda se temelji na team building kao i poticajnim  programima za firme.

Jedan od ciljeva je ponuditi aktivnosti za učenike (škole), te za grupe individualaca (prijatelji, obitelji) koji žele upoznati  park i provesti kvalitetno vrijeme.

Šta možete očekivati?


Očekivane pustolovine na ovom mjestu su : adrenalin park, vožnja "atv” vozila po stazi kroz šumu, paintball na prirodnom terenu, nogomet sa ograničenjem, odbojka na pijesku, ostale aktivnosti.

U sklopu programa su i antistres ponuda, team building, školski izleti, proslave rođendana.

Svrhe ovakvih programa, između ostalog su: smanjivanje akumuliranog stresa, poboljšanje komunikacije između uposlenika pod stresom, jačanje timskog duha i samopouzdanja, preuzimanje rizika i odgovornosti, donošenje odluka, otkrivanje novih vrijednosti i sposobnosti sudionika, timski rad i jedinstvo po načelu "svi za jednog, jedan za sve".