PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

26.06.2012.

Duelom Džeko-Teletović otvoren 9. Sarajevo Basket Meeting

U subotu 23.06.2012. godine je otvoren 9. ljetni košarkaški kamp na Bjelašnici Sarajevo Basket Meeting i to duelom najboljih bosanskohercegovačkih sportista Edina Džeke i Mirze Teletovića. 

 

sarajevo_basket_meeting

Bez velikih riječi uz sportsko druženje i basket ekipa Džeko - Džemić - Konaković protiv Teletovića - Konjića - Avdića počelo je druženje. Meč pun "neizvjesnosti" u svoju korist je rješio tim kapitena: bivši i sadašnji kapiten košarkaške reprezentacije Mirza Teletović i Samir Avdić uz posebnu odbranu bivšeg kapitena fudbalske reprezentacije Muhameda Konjića. Ipak vrijedi istaći nekoliko odličnih duplih pasova Džeko - Džemić koji su uz djelomično spremnog Dinu Konakovića dobro parirali ekipi kapitena. Ipak najbolji detalj utakmice je Džekina trica preko Teletovića koju budući NBA košarkaš nije uspio zaustaviti.

"Šalu na stranu, hvala puno svim gostima što su došli i uveličali otvaranje kampa. Na kraju svi mi u klubu možemo biti ponosni jer je prisustvo velikog broja naših dugogodišnjih prijatelja pokazalo da je Realway najbolji košarkaški brend u našoj zemlji, kada je u pitanju rad sa djecom i omladinom.

Na jednom mjestu smo okupili naša velika sportska imena i pokazali da se može sa domaćim resursima ići naprijed. Oni koji prate naš rad znaju koliko je nama važno da postavimo Sarajevo na mapu košarkaških zbivanja, da sarajevske planine ponovno budu mjesto sportskih priprema, mjesta gdje će naši sportisti napredovati. Nama je važno da naša djeca vide da mi možemo postići vrhunske rezultate a ko to može bolje pokazati od Edina Džeke i Mirze Teletovića koji predstavljaju sami vrh kada je sport u pitanju.

Motivacija koju oni pružaju djeci je nemjerljiva i suprotstavlja se sveopćim pesimističnim prognozama koje su zahvatile naše društvo a koje su veoma opasne za ove mlade ljude. I naš kamp je jedan od pokazatelja da se iz naizgled ničega može napraviti nešto zajedničkim radom i upornošću,” izjavio je Nedim Džemić, direktor KK Realway. "Mi se moramo zahvaliti svim našim sponzorima, jer bez njih mnoga djeca ne bi bila u prilici da pohađaju kamp. Naš moto ‘Svi na kamp – kamp za sve’  je nastao iz želje da sva djeca koja žele raditi imaju mogućnost da dođu na kamp, a to smo i uspjeli uz pomoć naših sponzora: Navigare, Apoteke Denida, NATO i Federalnog ministarstva kulture i sporta. Otvaranje su pomogli i Atom group, Beko, Sinalco, Ovako i novi brend osvježavjućih napitaka na BH tržištu Uludag.”

Uz navedene sportiste otvaranju su prisustvovali i prijatelji kluba Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar, Harun Mahmutović, generalni sekretar KSBiH, Rick L. Nance, Maj. NATO, Sead Balić, Haris Fejzibegović, naši sportisti Mujo Tuljković, Admir Bukva, Miralem Zubović i BH kadetska reprezentacija sa selektorom Gordanom Firićem. U petak završava prva smjena i počinje druga smjena kampa uz manifestaciju Family Day.

Direktor KK „Realway"                                                                                              
Nedim Džemić