PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

15.09.2014.

Badminton - HIT rekreacija u svijetu. Od sada i u Sarajevu

Ako se želite opustiti uz vježbanje, družiti i steći kondiciju Badminton sekcija portala Rekreacija.ba mjesto je za vas! Zašto badminton – pročitajte i provjerite!

 

badminton2

Ljeto je naše vrijeme!


Kada završi sezona standardnih sportova, nastupa idealno vrijeme za badminton! To je doba savršeno za rekreativce koji su zaljubljenici u ovakve vrste sportova.

Ljeto i odmori vrijeme su za badminton!

Badminton se na službenim takmičenjima igra kao dvoranski sport kako vjetar ne bi uticao na brzinu i smjer loptice, ali užitak je igrati ga i na otvorenoj livadi ili sportskom terenu pored mora.

U ugodnoj tišini i mirisu prirode, zvuk udaranja loptice djelovat će meditativno na vašu psihu, a o blagodatima badmintona na vaše mišiće i cjelokupnu figuru da i ne govorimo.

Oblikujte mišiće


U početku badmintona, koristili su se drveni reketi, koji su bili zbog materijala dosta teški za igru.

Danas postoje vrlo lagani reketi od oko 100 - tinjak grama od titana kojima se lako upravlja i igra. Loptica je napravljena od 16 guščjih pera utaknutih u glavu od pluta, a naziva se shuttlecock.

Ako vam se ikada činilo kako je badminton dječji sport, promijenit ćete mišljenje nakon što počnete gubiti kilograme i oblikovati mišiće. Tako će rasti i vaše samopouzdanje i zadovoljstvo vlastitim tijelom.

Ako želite smršati, badminton je učinkovitiji od tenisa. Zahtijeva stalno kretanje po terenu, koncentraciju, brze iznenadne reakcije i ovisno o mogućnostima jake udarce reketom.

Igrajte s nama!


Ako niste u prilici baviti se ovim sportom uz more ili sličnu prirodnu atmosferu dođite i igrajte s nama! Osim što ćete naučiti osnove i pravila sporta, dobro ćete se družiti i zabaviti!

Portal Rekreacija.ba organizuje Badminton sekciju kroz "Udruženje - klub sporta i rekreacije za sve".

U Petoj (Dobrinjskoj) gimnaziji na Dobrinji, srijedom u 21:00 i nedjeljom u 18:00 sati održavaju se druženja uz badminton!

Opremu ne morate imati, samo dobru volju!