PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

11.01.2012.

Najbolji čajevi u službi mršavljenja 2 - Oolong čaj

Udio kofeina u ovom čaju je negdje između zelenog i crnog. Okus oolonga obično nije robustan kao crni ili suptilan kao zeleni, ali je intrigantan i bogatih mirisnih tonova. Oolong često okusom i mirisom podsjeća na svježe cvijeće i voće.

 

oolong čaj

Oolong čaj je polufermentirani čaj na granici između crnog i zelenog, ponekad referiran kao "aromatični neprijatelj masnoća" jer učinkovito smanjuje stvaranje masnih naslaga i potiče mršavljenje.

Poput zelenog čaja obiluje polifenolima koji povećavaju potrošnju energije potrebne za probavu, apsorpciju i metabolizam hrane.

Time smanjuju pretvorbu energije iz hrane u masno tkivo, što su potvrdili i japanski znanstvenici koji su otkrili da ispijanje oolong čaja 15-ak minuta prije obroka bogatog ugljikohidrata smanjuje skladištenje suvišnih kalorija u masne stanice.

Dvije šalice dnevno, kolika je preporučena doza ovog aromatičnog čaja koji okusom i mirisom asocira na cvijeće i voće, dovoljno ti je da ubrzaš metabolizam i suprostaviš se suvišnim kilogramima.

Slobodni radikali (dobiven iz zraka, hrane i sunčeve svjetlosti) u tijelu mogu izazvati starenje kože, bore, tamne mrlje, rak, Alzheimerovu bolest, artritisUpala zglobova. i neke druge bolesti. Oolong čaj posjeduje antioksidante koji pomažu uništiti slobodne radikale prije nego nam mogu naškoditi. Komparativna studija iz 2003. godine, otkriva da oolong čaj posjeduje moćnije antioksidante u odnosu na crni čaj, ali manje moćne u odnosu na zeleni čaj.

Oolong čaj izuzetno je dobar za:

- ubrzavanje metabolizma
- podizanje imuno sustava
- uravnoteživanje mentalnih funkcija
- borbu protiv karcinoma
- skidanje prekomjernih kilograma
- apsorpciju masnoća
- snižavanje povišenog kolesterola