PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

25.09.2014.

Najbolje mobilne aplikacije za trening

Vaš mobitel isplanirat će vam trening, davati glasovne upute i upozoravati vas ako se ne držite zacrtanog plana. Evo nekih od najboljih fitness aplikacija za smartphone uređaje!

 

mobilne_aplikacje

Sa telefonom u formu!


Ako ste i vi jedan od vlasnika pametnog telefona kojeg koristite za sve, evo jedan primjer kako pametno iskoristite mogućnosti vašeg mobitela.

Danas se na tržištu mogu naći aplikacije izrađene u svrhu sporta, a rade na principu praćenja mobilnog uređaja, lociranja na karti i izračuna vrijednosti pomoću prijeđenih distanci i potrošenog vremena.

Ako uz ove podatke dodamo u mobitel i težinu i visinu možemo saznati i koliko kalorija smo potrošili za vrijeme treninga.

Vaš mobitel isplanirat će vam trening, davati glasovne upute i upozoravati vas ako se ne držite zacrtanog plana. Evo nekih od najboljih fitness aplikacija za smartphone uređaje. Većina njih je potpuno besplatna ili imaju simboličnu cijenu.

Lose it

Aplikacija vam omogućava da jednostavno izračunate kalorije koje dnevno unesete u svoje tijelo i kalorije koje istopite tjelovježbom. Baza podataka o hrani koju konzumiramo vrlo je detaljna te uključuje mnoge namirnice iz različitih kategorija poput voća, povrća, mesa, kafe i slično.

Uz svaku namirnicu stoje informacije o kaloričnosti, udjelu ugljikohidrata, masnoća, vlakana, soli i proteina.

RunKeeper Pro

RunKeeper Pro nudi sistem praćenja za trkače, bicikliste, planinare, skijaše. Aplikacija koristi GPS tehnologiju za praćenje pređene rute i brzinu, te automatski stavlja vaše podatke na website (runkeeper.com) nakon treninga.

Možete vidjeti historiju svih vaših aktivnosti, tačne puteve koje ste prešli, te podijeliti vaš napredak na društvenim mrežama. Dostupna je i besplatna verzija, ali samo Pro verzija javlja nove podatke svakih pet minuta kroz slušalice.

iFitness

Jedna je od najpopularnijih plaćenih aplikacija koja nudi više od 230 vježbi raspoređenih prema dijelu tijela ili mišićnim grupama, plus sadrži 100 instrukcijskih videa. Možete dodavati i uređivati vježbe kako želite.

Također sadrži 12 rutina treninga koje su kreirane od strane stručnjaka, dnevnike za praćenje težine i treninga, grafove, a ima i mogućnost slanja maila da vas podsjeti kad je trening, štopericu i slično.

MyFitnessPal

Još je jedna u moru aplikacija s kojom vam brojanje unesenih i potrošenih kalorija postaje jednostavno.

Aplikacija sadrži jednu od najvećih baza s više od 1 700 000 namirnica te će umjesto vas u svakom trenu izračunati koliko ste kalorija potrošili taj dan, koliko unijeli te pratiti vaš napredak u skidanju kilograma.

FitnessBuilder

Sadrži preko 200 treninga, koje možete uzeti automatski preko tehnologije aplikacije da kreirate sami sebi najbolji trening.

Ima i preko 2000 slika i videa, pet mjerača, mogućnost praćenja mnogo kalkulatora i mogućnost da upitate fiziologa neko pitanje. Ova aplikacija se može dograđivati, što znatno povećava broj vježbi, videa i dodatnih aplikacija.