PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

14.05.2014.

Garantovano najbolja rekreacija u Sarajevu. Pridruži se!!

40-tak savjesnih sarajevskih rekreativaca, 2 puta sedmično, uživa u rekreativnom badmintonu. Ukoliko nemate partnera, nemate izazova, a imate želju...Pridružite im se. Preporučuje rekreacija.ba

 

badminton_srijeda

BADMINTON JE OLIMPIJSKI SPORT


Badminton mogu igrati svi bez obzir na spol , dob, početne sposobnosti i tjelesnu kondiciju!

Badminton je  najpopularnija i najmodernija rekreativna aktivnost u svijetu.

Badminton sekcija "Udruženja - klub sporta i rekreacije za sve" je lokacija za druženje, zabavu, smijeh i znoj.

Slobodno vrijeme Vaš je najveći kapital koji trenutno posjedujete. Sugerišemo, kao najbolju investiciju, da ga potrošite u očuvanje svoga zdravlja.

Trenutni termini su u Petoj (Dobrinjskoj) gimnaziji na Dobrinji, srijedom u 21:00 i nedjeljom u 18:00 sati.

Kontakt: 387 61 225 845, 387 61 200 422

Zašto BADMINTON?


Badminton je aeroban sport, te se u njemu koristi cijela muskulatura tijela. Redovito bavljenje  badmintonom može pomoći u očuvanju srca i krvnih žila, smanjenju holesterola, jačanju mišića i kostiju, rješavanju stresa, mršavljenju i imati, uopšteno, pozitivno djelovanje na zdravlje. 

Igranje badmintona na umjereno rekreativnoj razini u sat vremena troši oko 400 kcal, no s većim intenzitetom taj se iznos značajno povećava.

Badminton je omiljena rekreacija poslovnih ljudi u zapadnim zemljama, naročito u Engleskoj i Danskoj. Danska je badminton rekreaciju toliko omasovila da je postala stvar državnog staranja, pa tako kada populacija u određenoj sredini poraste za 3000 novih stanovnika obezbjeđuju se i novi tereni za badminton.

Da li je badminton interesantan?


Osnova igre bazira se na čestim i brzim promjenama pravca u svim smjerovima, kombinacijama iskoraka i skokova, udarcima koji variraju od vrlo laganih, taktički preciznih do smeča koji može biti vrlo brz. Cjelokupan meč odigrava se na terenu od 80m2  (za svakog igrača ili par 40m 2 ), što se može činiti kao relativno mala površina, ali zbog brzine, raznolikosti i preciznosti udaraca "pokrivanje” terena zahtijeva odgovarajuću treniranost i znanje. 

Da li je teško naučiti?


Prvi časovi služe za upoznavanje sa lopticom i reketom. Nakon par termina, postaćete zaljubljenik/ca.