PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

03.05.2012.

Nova nagradna akcija portala www.rekreacija.ba

Akcija "April - mjesec borilačkih vještina", uspješno je završena. Nadamo se da će nagrađeni uživati u nagradama, a za sve ostale vrijeme je da se uključite u svijet vodenih vještina. Počinje nova akcija "MAJ - mjesec vodenih sportova".

 

novosti_maj_mjesec_vodenih_sportova

Trenutno Vam nudimo 5 ponuda. Nadamo se da će ih, tokom mjeseca maja, biti i više. Posjećujete nas i prijavljujte se za nagrade. Igra traje do kraja mjeseca MAJA, a nagrade vrijede za mjesec JUNI. Izvlačenje nagrađenih je 31.05.2012.

Do sada, nagrade su ponudili:


Bijeli Una rafting - mjesto za uživanje u ljepotama rijeke Une.
2 besplatna raftinga na Uni, za dvije osobe
Osnivač Centra je dugogodišnji trener i selektor bosansko – hercegovačke reprezentacije u kajaku na divljim vodama, koji je pored mnogih osvojenih nacionalnih i internacionalnih takmičenja još za vrijeme bivše Jugoslavije, nastavio svoju sportsku karijeru i trenirao mlade 1996 godine za Olimpijadu u Atlanti u Sjedinjenim Američkim Državama i 2004 za Olimpijadu u Atini u Grčkoj.


Plivački klub Adriatic Sarajevo - Postanite dio uspješnog tima i zdrave sredine, pridruzite nam se...
Besplatne mjesečne članarine
Kroz njihovu školu plivanja kluba Adriatic Sarajevo, do sada je prošlo preko 300 mališana. Oni i danas uživaju sa svojim trenerima na bazenu Otoka u Sarajevu. U klubu postoje grupe za sve uzraste: od neplivača, plivača početnika, rekreativaca do takmičarske grupe.


Sportski klub „Oxygen"
- Mjesto gdje je sport zabava, a ne napor.
Promotivna cijena za ŠKOLU TRIATLONA

Ovaj moderno koncipirani Klub Vam obezbjeđuje mnoge aktivnosti: školu plivanja za djecu i odrasle,  takmičarski triatlon,  turističko-avanturistički izleti u zemlji i inostranstvu, škole skijanja i mnoge druge aktivnosti.


Turistički Centar ''Neron" - Nezaboravan doživljaj i rijeka Una kao adrenalinski poticaj za ponovni dolazak.
50 % Popusta na puni pansion i rafting na Uni
Turistički Centar Neron je smješten na samoj obali rijeke Une u pitomom krajoliku Lohova udaljenom 10-ak km od Bihaća. Zbog čega je Una kraljica među rijekama sigurno ćete se uvjeriti kada posjetite ovu lokaciju. O očuvanosti prirode i apsolutnoj čistoći rijeke dovoljno je napomenuti da se u ovom dijelu unska voda upotrebljava za piće.


Plivački vaterpolo klub Orka Sarajevo -
64 % popusta na mjesečnu članarinu (Umjesto 55 KM, platite 20 KM)
Plivački vaterpolo klub " Orka" iz Sarajeva otpočeo je sa radom u martu mjesecu 2010 godine. Treninzi se održavaju na Olimpijskom bazenu Otoka. Treninge vodi Predrag Vasiljević, koji je prošao vaterpolo skolu u klubu "Primorac" iz Kotora i igrao je za klubove "Jadran" "Herceg Novi", "Bijela" i "Cattaro"!


Plivački klub Zmaj Alpamm Tuzla
50% popusta na mjesečnu članaranu (Umjesto 40 KM, platite 20 KM)
Klub je osnovan 1993. godine.Broji oko 40-tak takmičara, te posjeduje sopstvenu školu plivanja ''Zmajček''. Apsolutni smo državni prvaci nekoliko godina za redom i kao klub držimo najviše državnih rekorda. Učesnici smo Olimpijade u Pekingu 2008. godine sa plivačem Nedimon Nišićem, a 2012. godine na Olimpijadi učestvujemo sa plivačem Ensarom Hajderom i trenerom Muhamedom Smajlefendićom.


Plivanje koristi cijelom tijelu, ali i vašoj duši.

Šta to čini plivanje tako posebnim sportom? To ovisi o tome šta pokušavate postići.
Plivanje je jedna od najzdravijih sportsih aktivnosti koja se može nastavljati kroz cijeli život. Zdravstvene prednosti plivanja vrijedne su truda i odlaska na bazene, jezera ili more. Raznovrsni stilovi plivanja djeluje na gotovo sve mišiće u tijelu, a ono razvija snagu, kardiovaskularni sistem i izdržljivost.


U plivanju ćete otkriti i druge psihološke prednosti.

Opustite se i plivajte bez mnogo naprezanja. Neka vam misli lutaju, ne mislite ni na šta osim na otkucaje vašeg srca. Ovaj vid meditacije pruža vam osjećaj blaženstva, sa plivanja odlazite osvježeni i spremni da nastavite dan. Mnogi plivači nalaze jednu indirektnu korist od plivanja. Kroz sport se razvijaju životne vještine kao što je sportski duh, upravljanje vremenom, samodisciplina, postavljanje ciljeva, i povećava se osjećaj sopstvene vrijednosti

Plivanje se preporučuje tokom cele godine,
jer je to najbolji način za održavanje kondicije, pravilan ravoj svih mišića, opuštanje posle stresnih situacija i očuvanje zdravlja. Nema boljeg načina za održavanje kondicije i vođenje zdravog života od redovnog, makar i rekreativnog bavljenja sportom, a sport koji je najkorisniji za zdravlje, očuvanje kondicije i skladan psiho-fizički razvoj čitavog organizma je – plivanje.

Plivanje opušta.

Zato se ova aktivnost preporučuje svima, bez obzira na pol i godine. Ali, da bi ono zaista koristilo našem zdravlju potrebno je naučiti kako kako se pravilno pliva, kao i kako da ovaj sport što pravilnije „upražnjavamo".